• Română
  • English

    You are here

    • You are here:
    • Home > Scientific Activities > My first scientific presentation

My first scientific presentation

Project category: 

ATENTIE!!! Pentru participarea la acest workshop este necesar sa dispuneti de un laptop si de Microsoft Office 2007!
Scopul acestui concept nou de workshop este de a furniza un suport optim, atât teoretic, cât și practic, în realizarea unei lucrări științifice. WS își propune să urmărească toți pașii necesari realizării unei lucrări medicale cu scopul prezentării ei în cadrul unor manifestări științifice, precum: congrese, simpozioane sau sesiuni de comunicări științifice.
În același timp, toți participanții vor dobândi cunoștințele și aptitudinile tehnice necesare pentru a realiza noi lucrări pe viitor.

Subjects: 

În cadrul acestui workshop sunt prezentate noțiuni de bază în cercetarea științifică începând cu partea de documentare, găsirea unui titlu potrivit lucrării, realizarea rezumatului, până la aducerea la forma finală și anume posterul, respectiv prezentarea Powerpoint.
Cursanții se vor familiariza cu principiile realizării unei lucrări științifice, având ca punct de plecare informațiile teoretice primite la începutul fiecărei zile de WS și lucrând în primă instanță pe baza unor exemple pozitive și negative oferite în timpul prezentărilor, urmând ca redactarea propriu-zisă să fie făcută sub atenta observație a trainerilor.

Methodology: 

MFSP își propune utilizarea directă a informațiilor prezentate teoretic, cu scopul realizării, în cadrul WS, a unei lucrări științifice corecte și complete.
La finalul WS fiecare participant va fi lucrat pe o temă aleasă încă din prima zi, ca la sfârșit să realizeze o lucrare corectă și completă demnă de a fi prezentată ulterior, aceasta fiind însoțită și de cunoștintele generale acumulate.

Program: 

Ziua 1 – Ce tipuri de lucrări științifice există? Cum sa găsesc o temă potrivită? Cum și unde să mă documentez referitor la tema aleasă?
Ziua 2 – Cum să realizez corect un rezumat, pe baza informațiilor strânse în ziua precedentă?
Ziua 3 – Cum să realizez un poster științific?
Ziua 4 – Cum să realizez o prezentare științifică și cum să o prezint?