• Română
  • English

Live Applied Surgical Techniques - General Surgery

Prin prezentul proiect se urmărește realizarea unui cadru organizat care să acorde membrilor Societății Studențești de Chirurgie din România – filiala Craiova posibilitatea de a asista la intervențiile chirurgicale desfășurate în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Totodată, ne dorim sa abordam acest proiect si din punct de vedere științific. În acest sens, cel mai interesant caz chirurgical operat intr-un anumit interval de timp, va fi dezbătut în cadrul unei Sesiuni Lunare de Comunicări Științifice, introducând, astfel, pe langă tematica obișnuită a unui astfel de eveniment, două punte noi: 1. Prezentare de caz pre- si postoperator ( Realizată de către unul dintre membrii SSCR Craiova care au asistat la intervenția chirurgicală respectivă) 2. Prezentare pași operatori pe baza inregistrării video a intervenției chirurgicale ( Realizată de medicul chirurg curant - membru al Disciplinei de Chirurgie Generală din UMF Craiova). În linii mari, acest proiect reprezintă trecerea de la sala de workshop la sala de operație, evoluție firească în formarea studentului medicinist interesat de chirurgie și membru al Societății Studențești de Chirurgie din România, oferind posibilitatea de a se familiariza cu rigorile, stressul și imaginea unei săli de operație, cu beneficii evidente în cadrul procesului său de dezvoltare profesională, atât pe termen scurt, cât si pe termen mediu și lung.

Subjects: 

În ceea ce privește tematica, aceasta este limitată la domeniul chirurgical în cadrul căruia membrul SSCR va efectua stagiul de practică propriu-zisă.

Methodology: 

De-a lungul a 3 luni, 30 de membrii SSCR – filiala Craiova, împarțiți în 5 echipe a câte 6 studenți, vor asista atât la investigațiile propriu-zise aduse pacientului pre-operator, cât si la intervențiile chirurgicale de pe Clinica de Chirurgie Generală, din cadrul gărzilor.
Fiecare echipă va avea obligația de a prezenta lunar un caz din care se va alege, de comun acord cu doctorii curanți, cel care va fi prezentat în fața colegilor într-o sesiune de comunicări științifice.
Condiții minime de participare: Anii de studiu II+,absolvent al workshop-ului Knots & Sutures, membru activ SSCR.

Program: 

18 Noiembrie 2014 – 18 Ianuarie 2015
Proiectul se va desfășura in cadrul gărzilor de Chirurgie Generală, Secția II, etaj 6.