• Română
  • English

Advanced Urology Surgical Skills

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi, să intre în contact cu componenta urologica a chirurgiei , contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu. Cursanţii se vor familiariza cu instrumentarul specific, vor deprinde tehnici de suturi renale, anastomoze ureterale, dar şi realizarea unei reimplantari de ureter,urmata de punerea in evidenta a tehnicilor de sutura vezicala (cistorafie). Se vor efectua manevre precum sondajul uretrovezical la barbat si femeie si tuseul rectal pe simulatoare specifice acestor manevre.

Subjects: 

- Anatomia clinica a aparatului urinar
- Fiziopatologia aparatului urinar
- Instrumentarul specific si tehnici de abord in chirurgia urologica
- Ureterorafie termino-terminala ( T-T )
- Reimplantare de ureter
- Cistorafie
- Tuseu rectal
- Sondaj uretro-vezical la barbat / femeie
- Nefrectomie totala (prezentare practica a manevrei chirurgicale)
- Nefrectomie partiala

Methodology: 

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentari bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masa de lucru si beneficiaza de instrumentar chirurgical si materiale de pregatire puse la dispozitie de catre organizatori.
Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre chirurgii coordonatori al acestui workshop si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea chirurgilor, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse

Program: 

Vineri: 15:30-19:00
Sambata: 9:30-14:00