• Română
  • English

Basic Ophthalmology Surgical Skills

Scopul acestui workshop este acela de a oferi studenților o introducere în chirurgia oftalmologică. Cursanții vor avea ocazia să deprindă cunoștințe teoretice legate de această ramură chirurgicală, cât și să își dezvolte abilități practice, exersând diferite manopere chirurgicale.

Subjects: 

În cadrul acestui workshop sunt prezentate noțiuni de bază în oftalmologie, de la anatomia ochiului, acomodarea cu instrumentarul chirurgical specific, până la realizarea unor proceduri caracteristice acestei ramuri chirurgicale. Cursanții se vor familiariza cu principiile microchirurgiei, având parte de o introducere în utilizarea microscopului operator și a instrumentarului chirurgical și vor realiza practic, atat la microscopul operator cât și sub lupe, proceduri caracteristice oftalmologiei: incizii, suturi oculare si tehnici chirurgicale avansate.

Methodology: 

Workshop-ul va consta în prezentări teoretice și activități practice, exersate de fiecare participant în parte. Prezentările teoretice vor fi susținute de către medici sau studenți. Prezentarea manevrelor practice va fi realizată la pupitrul central, de către instructori, și va fi însoțită de proiectarea în timp real odată cu explicațiile detaliate ale tehnicii utilizate. Ulterior, fiecare cursant va exersa tehnica prezentată, sub supravegherea și îndrumarea instructorilor.

Program: 

Urmeaza sa fie modificat la fiecare editie!

Ziua 1: Introducere în microchirurgie – prezentarea microscopului operator și a instrumentelor microchirurgicale, exerciții de desxteritate sub microscop, suturi microchirurgicale

Ziua 2: Traumatisme oculare și management-ul acestor; Incizii și suturi oculare

Ziua 3: Tehnici chirurgicale utilizate în tratamentul glaucomului