• Română
  • English

Basic Skills in Digestive Surgery

Workshop-ul urmareste instruirea participantilor spre a cunoaste atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, principalele tipuri de suturi si anastomoze folosite in chirurgia digestiva.

Subjects: 

1. Anatomia intestinului subtire - aspecte chirurgicale
2. Rezectia intestinala
3. Anastomoza termino-terminala
4. Realizarea bonturilor post-rezectie enterala
5. Anastomoza latero-laterala
6. Anastomoza termino-laterala

Methodology: 

Workshopul are o componentă teoretică - susținută de către un trainer principal, sub forma unor prezentări Powerpoint bogat ilustrate, și o importantă componentă practică - constând în demonstrații realizate de trainer-ul principal, urmând a fi efectuate la masa de lucru de către cursanți. Aceștia vor lucra în echipe de câte doi, sub îndrumarea și cu ajutorul unui trainer. De asemenea, li se va pune la dispoziție intrsumentarul chirurgical necesar.
Material biologic: intestin subțire de porc.

Program: 

-