• Română
  • English

Mini Basic Procedures in Urology

Principalul scop al acestui curs este de a oferi studenților la medicină posibilitatea de a dobândi informații pe care nu le pot obține la un curs obișnuit și să intre în contact cu ramura chirurgicală a urologiei. De asemenea, cursanții au oportunitatea de a exersa partea practică a acestei specializări contribuind pentru cei mai mult sau mai puțin pasionați, la o eventuală decizie de a urma o carieră in domeniu.

Subjects: 

În cursurile din cadrul acestui workshop sunt prezentate noțiuni de bază legate de procedurile uzuale ale urologiei, de la reamintirea anatomiei aparatului reno-urinar, familiarizarea cu tehnicile endourologice (NLP, URS),cat si rezectia transureterala a prostatei.
Aceste tehnici sunt realizate cu ajutorul simulatoarelor.

Methodology: 

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentari bogat ilustrate. Fiecare participant va beneficia de propriile materiale. Tehnicile si protocoalele vor fi realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea instructorilor asistenti, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse.

Program: 

Simulatoare de: -Ureteroscopie si cistoscopie
-Rzectie transureterala de prostata
-Nefrolitotolia percutana (NLP)