• Română
  • English

Basic Skills in Digestive Surgery

Workshop-ul urmareste instruirea participantilor spre a cunoaste atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, principalele tipuri de suturi si anastomoze folosite in chirurgia digestiva.

Tematica: 

1. Anatomia intestinului subtire - aspecte chirurgicale
2. Rezectia intestinala
Anastomoza termino-terminala
Sutura Lambert
3. Realizarea bonturilor post-rezectie enterala
4. Anastomoza latero-laterala
Anastomoza termino-laterala

Metodologie: 

Workshopul are o componentă teoretică - susținută de către un trainer principal, sub forma unor prezentări Powerpoint bogat ilustrate, și o importantă componentă practică - constând în demonstrații realizate de trainer-ul principal, urmând a fi efectuate la masa de lucru de către cursanți. Aceștia vor lucra în echipe de câte doi, sub îndrumarea și cu ajutorul unui trainer. De asemenea, li se va pune la dispoziție intrsumentarul chirurgical necesar.
Material biologic: intestin subțire de porc.

Program: 

Ziua 1:

Prezentari teoretice:
1. Instrumentar specific chirurgiei digestive
2. Anatomia tractului digestiv
3. Tipuri de suturi utilizate in chirurgia digestiva
4. Tipuri de anastomoze intestinale

Ziua 2:

Prezentari practice:
1. Anastomoza Termino-terminala
2. Anastomoza latero-laterala
3. Realizarea bontului intestinal
4. Anastomoza termino-laterala