• Română
  • English

Basic Skills in Oral Surgery

Motivarea și îndrumarea studenților din cadrul Facultăților de Medicină Dentară care doresc să se îndrepte atât spre o carieră în domeniul Chirurgiei Orale și Maxilo Faciale, cât și a celor care doresc să își însușească noțiuni cu privire la mica chirurgie.

Tematica: 

Asepsie și antisepsie în blocul operator; particularități în medicina dentară.
Instrumentar de bază utilizat în chirurgie / stomatologie
Noduri chirurgicale
Noțiuni de hemostază
Tipuri de suturi
Lambouri realizate pe mandibule
Noțiuni de urgență întâlnite în cabinet

Metodologie: 

Workshop-ul are la bază noțiunile chirurgicale utilizate în chirurgia orală, dento-alveolară și maxilo-facială, precum și realizarea principalelor tipuri de suturi și lambouri. Acesta o să cuprindă atât prezentări teoretice cât și o parte practică, în care participanții vor avea ocazia să își exerseze manualitatea. Principalele tipuri de suturi și lambouri utilizate in chirurgia orala si maxilo-faciala se vor realiza pe material biologic (mandibule de porc), sub atenta îndrumare a unui medicilor specialisti si rezidenti.
Acest proiect se adresează tuturor studenților Facultății de Medicină Dentară – specializarea Medicină Dentară, care doresc să urmeze o carieră chirurgicală sau doresc să acumuleze o bază de cunoștințe în chirurgia orală/mica chirurgie.

Program: 

Sâmbătă, ora 10:00
Asepsia si antisepsia – parte teoretică + practică
Instrumentar chirurgical
Tipuri de noduri chirurgicale – parte teoretică + practică
Principalele tipuri de suturi – parte teoretică + practică

Duminică , ora 10:00
Lambouri – parte teoretică + practică pe material biologic
Anestezie - parte teoretică + practică
Extracţii - parte teoretică + practică
Evaluare

*Coffee break-urile vor fi anunțate în programul conținut în mape și au caracter orientativ; programul acestora poate suferi modificări pe parcusul celor două zile de workshop.