Skip to main content

Craiova - Basic Skills in Cardiovascular Surgery - Ed. 5.

General info
Period:
-
Teaching language:
English
Abbreviation:
BSCVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia cardiovasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Subjects:

Parte teoretică● Instrumentarul chirurgical general și specific chirurgiei cardiovasculare;● Elemente de anatomie chirurgicală, fiziologie și histologie ale sistemului cardiovascular;● Aborduri chirurgicale în chirurgia cardiovasculară;● Patologia chirurgicală a valvei aortice;● Patologie chirurgicală a valvei mitrale;● Protezarea vasculară● Bypass aorto-coronarian;● Protezarea valvulară;● Tipuri de valve și indicațiile lor;● Circulația extracorporeală;● Defectul de sept atrial (DSA);● Suturi vasculare;● Tipuri de grefe vasculare;● Recoltarea grefei vasculare (venă safenă inferioară);Parte practică● By-pass aorto-coronarian;● Protezare de valvă aortică;● Reparație DSA;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală);● Arterioplastie cu patch;

Methodology:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori (cord de porc sau vacă, proteze valvulare și vasculare - Gore-Tex și PTFE). Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Strada Petru Rareș 2,Craiova 200349
Craiova
Romania

Registration period
Registration start:
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of years::
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Fee
Fee for non-member:
RON200
Fee for SSCR (paying) member:
RON180
Participant
1. Al Adawi Maher
2. Almasri Islam
3. Gabr Osamah
4. König Theresa Elisabeth Emilie
5. Sadeq Sajjad
6. Weber Leonie
Organizer
7. Ionescu Tania Maria
8. Manolea Mihai Titus
9. Mirea-Kasimiadou Maria-Alberta
10. Pantiera Anastasia
11. Popescu Ana-Maria
12. Potropopu Anamaria-Mihaela
13. Savu Patricia Anana
14. Voicu Claudia - Ștefania
Coordinator
15. Gkampzala Fani
16. Iuhas Elena- Maria

You need to be logged in to be able to register to this event. You can create a free account now.