Skip to main content

Brașov - Basic Surgical Skills - Ed. 1

General info
Period:
-
Teaching language:
Romanian
Abbreviation:
BSS

Scopul acestui workshop este de a oferi studentilor posibilitatea de a-si imbunatati gesturile si manevrele chirurgicale, precum si imbogatirea cunostintelor teoretice.

Subjects:

Toracocenteza Paracenteza Drenaj Sondaj nazogastric Sondaj uretrovezical Tușeu rectal Tușeu vaginal Chirurgie digestivă (pe intestin de porc: anastomoze T-T, T-L, disecție pedicul vascular) Chirurgie vasculară (pe aorta de porc: anastomoze T-T, T-L, patch)

Methodology:

            Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentari bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masa de lucru si beneficiaza de instrumentar chirurgical si materiale de pregatire puse la dispozitie de catre organizatori.            Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea instructorilor asistenti, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse.             La finanul cursului practic participantii sustin un test practic de evaluare in urma caruia obtin un punctaj. Acest punctaj, desi important pentru organizatori, pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ si nu este trecut pe diploma de participare.

Vineri, 1. Laparotomia și parietorafia, 2. Anastomoze vasculare, Sâmbătă, 1. Tușee și sondaje, 2. Toracocenteza și paracenteza, 3. Anastomoze intestinale, Duminicã, 1.Laparoscopia, 2.Chirurgia robotică, 3.Recapitulare,
Registration period
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
1
2
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Fee

Taxa de participare la acest workshop este de 70 RON pentru membrii cotizanti SSCR, respectiv 90 RON pentru non-membri. Ea acopera materialele consumabile si alte cheltuieli administrative necesare desfasurarii cursului. Plata se face in contul SSCR, dupa publicarea listei cu participanti. Nu exista posibilitatea returnarii acestor bani. Veti primi un mail cu aceste informatii, impreuna cu deadline-ul de plata.,

Coordinator: Aura Ioana Ivan Maria Octavia Onişor

You need to be logged in to be able to register to this event. You can create a free account now.