Skip to main content

Iaşi - Basic Skills in Cardiovascular Surgery - Ed. 5.

General info
Period:
-
Teaching language:
Romanian
Abbreviation:
BSCVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia cardiovasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Subjects:

Parte teoretică● Instrumentarul chirurgical general și specific chirurgiei cardiovasculare;● Elemente de anatomie chirurgicală, fiziologie și histologie ale sistemului cardiovascular;● Aborduri chirurgicale în chirurgia cardiovasculară;● Patologia chirurgicală a valvei aortice;● Patologie chirurgicală a valvei mitrale;● Protezarea vasculară● Bypass aorto-coronarian;● Protezarea valvulară;● Tipuri de valve și indicațiile lor;● Circulația extracorporeală;● Defectul de sept atrial (DSA);● Suturi vasculare;● Tipuri de grefe vasculare;● Recoltarea grefei vasculare (venă safenă inferioară);Parte practică● By-pass aorto-coronarian;● Protezare de valvă aortică;● Reparație DSA;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală);● Arterioplastie cu patch;

Methodology:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori (cord de porc sau vacă, proteze valvulare și vasculare - Gore-Tex și PTFE). Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Location - details:

Etajul 6

Registration period
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
1
2
3
4
5
6
Fee
Fee for non-member:
RON140
Fee for SSCR (paying) member:
RON110
Attachments:
Participant
1. Abdalla Diana
2. Abuziloae Andreea
3. Bîrzanu Alin Ștefan
4. Cîrlan Ioana
5. FocȘa Sorina-Mara
6. Iancu Ionuţ-Daniel
7. Laslău Iuliana Nicoleta
8. Niță Ilinca-Bianca
9. NiȚĂ Maria-Elena
10. Pal Mădălina
11. Popa Delia Melania
12. Sandu Miruna-Codruța
13. Teșoi Dragoș-Florin
14. Tronciu Eduard
15. Vicovan Sebastian
Coordinator
16. Ciubotariu Vanessa-Rafaela
Coordinator: Vanessa-Rafaela Ciubotariu

You need to be logged in to be able to register to this event. You can create a free account now.

/***/