Skip to main content

Cluj-Napoca - Basic Skills in Experimental Microsurgery - Ed. 22.

General info
Period:
-
Teaching language:
Romanian
Abbreviation:
BSEM

Fiecare pas înainte făcut în medicină se datorează cercetărilor extensive realizate în centre specializate. În ultimii 100 de ani, cercetarea experimentală a permis studierea în detaliu a fenomenelor care se petrec atunci cand organismul este supus unor intervenţii chirurgicale iar asocierea acesteia cu microchirurgia a dus la întelegerea motivului pentru care anumite proceduri (reimplantări, lambouri etc) eşuează. Scopul acestui workshop este de a aduce în atenţia studentului medicinist această ramură a medicinii, oferind posibilitatea ulerioară de finanţare a proiectelor de cercetare experimentală.

Subjects:

Parte teoretică● Noțiuni de bază în microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Elemente de anatomie pentru principalele animale utilizate în cadrul modelelor experimentale;● Tehnica efectuării anesteziei;● Metode de administrare a agenților farmacologici;● Metode de prelevare a probelor biologice;● Întreținerea și monitorizarea animalelor de experiență;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie și neurorafie sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe tifon și alte modele de practică;● Suturi vasculare pe pulpă de găină;● Disecție și abord chirurgical experimental pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală;● Arteriorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.● Neurorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.

Methodology:

Workshopul se adresează unui număr de 12 de participanţi şi este compus dintr-o parte teoretică şi una practică. Complexitatea tehnicilor prezentate creşte, de la exerciţii pe tifon până la realizarea de anastomoze vasculare şi nervoase pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală. Toate prezentările teoretice sunt însoţite de demonstraţii practice, filmate şi redate în timp real pe un panou de proiecție. Materialele biologice utilizate includ: picioare de găină, şoricei, iepuri, cobai, şobolani Wistar.

Programul detaliat, pe zile, va fi inclus in mapa de workshop.

Registration period
Registration start:
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
2
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Fee
Fee for non-member:
RON180
Fee for SSCR (paying) member:
RON160
Participant
1. Breb Dan Mihai
2. Buf David-Șerban
3. Călăuz Alexandra-Maria
4. Dițoiu Alexandra-Ștefania
5. Ellison Marc-Antoniu
6. Ilie Radu-Stefan
7. Lariu Ana
8. Niculete Andrei
9. Ratiu Andrei
10. Șamșodan Mihai
11. Șuba Bianca Giulia Florina
12. Tănăsescu Mihail
Observer
13. Branga Mircea
14. Paşcu Adrian-Ilie
15. Rebegel Alex
Trainer
16. David Luca
17. Fotescu Horia Mihnea
18. Gherman Cătălina
19. Grosu Elena Irina
20. Marziali Elisa
21. Păun Claudia-Mihaela
22. Popicu Alexandru Mihai
23. Roman Sara Alexia
24. Țăpîrdea Andrada-Olivia
Coordinator
25. Băiceanu Tudor Mihai
26. Brad Thea
Coordinator: Thea Brad Tudor Mihai Băiceanu

You need to be logged in to be able to register to this event. You can create a free account now.