Skip to main content

Guided implant surgery skills and 3D printing

Abbreviation:
GISS-3D
Objective:

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să intre în contact cu chirurgia implantologică ghidată, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu, precum și șansa de a lucra cu o imprimantă 3D.

Subjects:

Parte teoretică● Chirurgia preimplantară și implantară;● Protetica pe implanturi;● Ghiduri chirurgicale;● Imprimarea 3D;● Sistemul “One QSL Dentis Implant”;● Poziționarea 3D a implantului în fișierul DICOM (CBCT);● Inserarea unui implant dentar;Parte practică● Designul ghidului chirurgical;● Imprimarea 3D;● Prelucrarea ghidului chirurgical;● Simularea inserării unui implant dentar;● Sinus lift;

Methodology:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse. Imprimarea se va raliza utilizând o imprimantă 3D ce folosește tehnologia DLP, pusă la dispoziție de către organizatori și compania “Dentis”, prin reprezentantul prezent la workshop.

Editii