Skip to main content

Surgery without Ligatures

Abbreviation:
SWL
Objective:

Familiarizarea medicilor rezidenți și a studențiilor Facultății de Medicină cu noile achiziții tehnologice în chirurgia deschisă și laparoscopică. Introducere în utilizarea sistemelor de sigilare-secțiune de tip LigaSure și hands-on cu platformele de energie și device-urile.

Subjects:

Parte teoretică● Tehnologia LigaSure: prezentare aparatură, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri;● Tehnologia suturilor mecanice: prezentare aparatură, indicații, avantaje, dezavantaje, tipuri de device-uri;● Evoluția tehnicilor de hemostază;● Modificările microscopice ale țesuturilor îndepărtate cu LigaSure;● Utilizarea stapplerelor în chirurgie;Parte practică● Hands-on cu device-urile de tip Ligasure pe material biologic;

Methodology:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Editii