Skip to main content

Craiova - Basic Skills in Interventional Radiology - Ed. 4

General info
Period:
-
Teaching language:
Romanian
Abbreviation:
BSIR

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să intre în contact cu radiologia intervențională, dezvoltându-și abilitățile practice necesare acestei specializări, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Workshopul este organizat în colaborare cu AMRIC (Asociatia Medicilor Radiologi Interventionisti din Craiova)

Sigla Amric

Subjects:

Parte teoretică
● Noțiuni introductive de radiologie intervențională;
● Manevre diagnostice în radioogia intervențională;
● Manevre terapeutice în radiologia intervențională (angioplastii, embolizări, vertebroplastie);
● Manevre de ecografie intervențională;
● Manevre de CT intervențional;

Parte practică (mulaje vasculare)
● Plasarea unei teci arteriale;
● Familiarizarea cu device-urile utilizate în radiologie intervențională;
● Tehnici de cateterizare diagnostică;
● Realizarea angioplastiei cu balon / stent;

Methodology:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Tematica: , Angiografia diagnostică, Angioplastia cu balon sau cu stent, Embolizarea de artere uterine, Chemoembolizarea tumorilor, Vertebroplastia și nucleoplastia, Metodologie: , Workshop-ul este structurat într-o parte teoretică, și una practică, pe trei module:, - Modulul I - efectuarea unei puncții arteriale și asigurarea abordului arterial pe mulaje, prin tehnica Seldinger modificată. Fiecare participant va avea asigurate materialele necesare ( ac de puncție, ghid metalic, teacă arterială, introductor și mulajul) și va executa tehnica sub directa supraveghere a trainerilor., - Modulul II - cunoașterea materialelor folosite în cadrul unei proceduri de angioplastie cu balon (ghid hidrofil, cateter, balon de angioplastie și pistol de angioplastie) și deprinderea tehnicilor de manevrare. Fiecare participant va avea acces la un set de materiale și va efectua manevrele sub supravegherea trainerilor., - Modulul III - în cadrul acestui modul fiecare participant va pune în aplicare noțiunile deprinse în cadrul primelor două module. Cu ajutorul mulajelor ce simulează diverse configurații spațiale ale arterelor, participanții pot efectua o angioplastie cu balon simulând toți pașii din cadrul unei intervenții reale.,

Strada Petru Rareș 2,Craiova 200349
Craiova
Romania

Registration period
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
1
2
3
4
5
6
Fee

Pret:, Membri 100 Ron, Non-Membri 120 Ron,

Coordinator: Rukie Ana Maria Ahmet Mihai-Robert Robu

You need to be logged in to be able to register to this event. You can create a free account now.

/***/