Aller au contenu principal

Cluj-Napoca - Basic Skills in Experimental Microsurgery - Ed. 4.

General info
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSEM

Fiecare pas înainte făcut în medicină se datorează cercetărilor extensive realizate în centre specializate. În ultimii 100 de ani, cercetarea experimentală a permis studierea în detaliu a fenomenelor care se petrec atunci cand organismul este supus unor intervenţii chirurgicale iar asocierea acesteia cu microchirurgia a dus la întelegerea motivului pentru care anumite proceduri (reimplantări, lambouri etc) eşuează. Scopul acestui workshop este de a aduce în atenţia studentului medicinist această ramură a medicinii, oferind posibilitatea ulerioară de finanţare a proiectelor de cercetare experimentală.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de bază în microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Elemente de anatomie pentru principalele animale utilizate în cadrul modelelor experimentale;● Tehnica efectuării anesteziei;● Metode de administrare a agenților farmacologici;● Metode de prelevare a probelor biologice;● Întreținerea și monitorizarea animalelor de experiență;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie și neurorafie sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe tifon și alte modele de practică;● Suturi vasculare pe pulpă de găină;● Disecție și abord chirurgical experimental pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală;● Arteriorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.● Neurorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.

Metodologie:

Workshopul se adresează unui număr de 12 de participanţi şi este compus dintr-o parte teoretică şi una practică. Complexitatea tehnicilor prezentate creşte, de la exerciţii pe tifon până la realizarea de anastomoze vasculare şi nervoase pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală. Toate prezentările teoretice sunt însoţite de demonstraţii practice, filmate şi redate în timp real pe un panou de proiecție. Materialele biologice utilizate includ: picioare de găină, şoricei, iepuri, cobai, şobolani Wistar.

Ziua 1, Norme de conduită în cadrul laboratoarelor experimentale, Animale utilizate în cadrul modelelor experimentale. Anatomia aplicată a şobolanului experimental tip Wistar. Anatomia aplicată a şoarecelui de experienţă. Anatomia aplicată a iepurelui de experienţă., Principii de anestezie a animalelor de experienţă., Metode de administrare a agenţilor farmacologici la animalele mici de experienţă ., Metode de prelevare a probelor biologice de la animalele de experienţă., Întreţinerea şi monitorizarea animalelor de experienţă., Ziua 2, Microscopul operator – principii de funcţionare, principii de întreţinere şi manipulare., Instrumente macrochirurgicale şi microchirurgicale .Hemostaza în microchirurg ie . Materiale de sutură folosite în chirurgia experimentală. Nodul microchirurgical utilizând instrumente macrochirurgicale., Orientarea şi îndemânarea sub microscop., Principiul suturilor microchirurgicale. Tipuri de suturi utilizate în microchirurgie, Sutura vasculară., Sutura nervoasă – neurorafia (epi-peri-neurorafia)., Ziua 3, Cavitatea peritoneală la şobolanul Wistar (descoperirea şi izolarea aortei abdominale)., Anastomoza arterială termino-terminală pe aorta de şobolan Wistar cu fire separate.,
Registration period
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
3
4
5
6
Fee

120 RON Membru, 140 RON Standard,

Coordonator: Maximilian-George Dindelegan Alex Oradan

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie