Aller au contenu principal

București - Basic Skills in Microsurgery - Ed. 15.

General info
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSM

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor/rezidenților interesaţi să intre în contact cu microchirurgia, deprinzându-și și verificându-și în același timp dexteritatea, coordonarea ochi-mână, acuitatea vizuală. Participanții se vor familiariza cu aplicațiile microchirurgiei, restricțiile și dezavantajele acesteia, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Indicații, contraindicații, tendințe actuale referitoare la utilitatea microscopului operator;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie sub microscopul operator;● Noțiuni de anatomie și disecție sub microscopul operator;● Noțiuni de hemostază sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe mănușă de latex;● Noduri și suturi pe petală de crizantemă albă;● Noduri și suturi pe frunză;● Suturi vasculare pe pulpă de găină / șobolan Wistar / suturi pe ochi de porc;● Sutură de închidere plan cu plan;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare 2 participanți beneficiază de câte o stație de lucru reprezentată de un microscop operator, un set complet de instrumente de microchirurgie și material sintetic/biologic puse la dispoziție de către organizatori, precum și de pregătirea instructorilor. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Registration period
Start inscrieri:
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of the faculty of:
medicina
Of years::
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Fee
Taxa necotizant:
290 RON
Taxa cotizant:
250 RON
Participant
1. Căpățînă Elena-Maria
2. Cozma Ioana
3. Dida Maria Alexandra
4. Erten Fehime Ceren
5. Fieraru Alina- Elena
6. Galatis Evangelos
7. Gasparotto Paola
8. Ghibu Nicolae
9. Nichilò Martina
10. Piras Katiuscia
11. Rădoi Andra-Ioana
12. Socol Bianca-Lucia
13. Tamași Sabin-Gabriel
14. Tudor Valentina-Alexandra
Trainer
15. Coșoreanu Vlad
Instructor
16. Șerban Gabriel
17. Zarma Dr. Simina
Coordonator
18. Crețu Andrei
Coordonator: Andrei Crețu Gabriel Șerban

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie