Aller au contenu principal

București - Scientific Debate Sessions - Should there be criminal responsibility for medical errors? Ed. 4.

General info
Tema:
Should there be criminal responsibility for medical errors?
Perioada:
-
Limba de predare:
română
engleză
Categorii proiect:
Abreviere:
SDS

Domeniul chirurgical acoperă o multitudine de tehnici pentru fiecare patologie. Există multiple argumente pro și contra pentru fiecare dintre ele, astfel, nu există o operație perfectă, doar cea mai bună opțiune pentru fiecare pacient. Ca doctor, una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea este de a-ți ghida pacienții către tratamentul potrivit nevoilor lor. Pentru a putea face asta, e nevoie ca un doctor să inspire încredere, să ofere argumente convingătoare pentru alegerea făcută și să prezinte totul pe cât de clar posibil într-un timp limitat. Chiar dacă aceste calități par a face parte mai mult din arsenalul unui orator, acestea sunt esențiale activității de zi cu zi ale unui medic bun.

Sesiunile de Dezbatere Științifică își propun să antreneze aceste abilități printr-o serie de dezbateri pe teme chirurgicale în care participanții să aibă ocazia de a gândi și dezvolta argumente pentru a convinge publicul și membrii juriului. Aceste Sesiuni sunt benefice și studenților ce audiază pentru a-i pregăti pentru congresele internaționale unde formatul de “panel” pe diverse teme chirugicale ia locul clasicelor conferințe. Totodată, sunt un bun exerciţiu pentru studenţii care îşi doresc să participe cu o lucrare în cadrul competițiilor științifice oferindu-le șansa să-și dezvolte abilitățile de vorbit în public.

Tematica:

Tematica este specifică fiecărei Sesiuni de Dezbatere Științifică, aparţine sferei chirurgicale, este aleasă de coordonatorii Departamentului Ştiinţific şi variază de la o ediție la alta. În general se vor dezbate fie:

  1. Tehnica A versus Tehnica B
  2. Tehnica C: Pros versus Cons;
Metodologie:

În cadrul acestor întâlniri participaţii activi se înscriu în echipă (câte 2 în fiecare echipă) cu un abstract comun în care se va susține pe scurt o argumentare a cazului echipei. După ce sunt anunțați cei ce vor avea ocazia să-și susțină cazul, coordonatorul SDS va lua legătura cu ei pentru a le pune la dispoziție toate materialel necesare organizării şi ordonării conţinutului astfel încât formatul prezentării să corespundă cu cel al prezentărilor susţinute de către medici în cadrul Congreselor Nationale si Internaţionale.

La începutul sesiunii, un voluntar al departamentului de Științific va prezenta status quo – detalii despre patologia pe care o tratează tehnica/ tehnicile dezbătute și va prezenta tehnica pe scurt. Participanții vor lua cuvântul pe rând, participanții celor 2 echipe: A și B vor vorbi în ordinea A-B-A-B; Prezentările orale vor fi acompaniate de un material grafic în format .ppt/ .pptx pentru a ilustra și prezenta mai bine informația. La sfârşitul tuturor prezentărilor, participanţii activi primesc un feedback constructiv din partea medicilor care audiază, se pot pune întrebări şi realiza discuţii în jurul subiectelor prezentate, sunt alese cele mai bune lucrări de către public împreuna cu medicii din juriu, iar câştigătorii sunt răsplătiţi cum se cuvine pentru efortul depus. Partcipanţii pasivi au ocazia de a audia lucrările colegilor studenţi sau doctorilor şi de a participa la discuţii.

-
București
Roumanie

Registration period
Start inscrieri:
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Of years::
1
2
3
4
5
6
Fee
Taxa necotizant:
0 RON
Taxa cotizant:
0 RON
Participant
1. Andersson Elena-Liz-Isabella
2. Andreş Daiana-Ica-Ionela
3. Bolboceanu Mădălina
4. Bolovăneanu Laura
5. Bonciu Adriana Silvia
6. Cadri Shirin
7. Ciuburuc Despina-Roxana
8. Cobuz Gheorghe
9. Coteș Mădălina
10. Cozma Tudor-Cristian
11. Dascălu Ana-Maria
12. Gafița Teodora
13. Gherdan Teodora
14. Giulia Angheluță
15. Iacob Octavian-Dan
16. Ilie Andreea-Cristina
17. Ilie Mădălina-Gabriela
18. Khlass Chamseddine
19. Lăptoiu Vlad-Iulian
20. Leca Bianca-Maria
21. Luntraru Andra Mihaela
22. Mocanu Ioana - Cătălina
23. Nănuț Alexandru-Nicolae
24. Nicolae Pierre Edouard
25. Oiță Diana Elena
26. Onețiu Iulia
27. Oprea Andreea Daniela
28. Păcurar Ioana-Cristina
29. Pinto Vieira Inês Margarida
30. Pistrițu Dan-Valentin
31. Radu Florentina-Roxana
32. Stan Anna-Briseis
33. Stercu Ana-Maria
34. Stîlpeanu Ruxandra-Ilinca
35. Tabacu Teodora-Cristina
36. Zavelea Ioana Adriana
Coordonator
37. Barcău Mihnea Mihai
38. Mareș Ioana-Smaranda
Coordonator: Mihnea Mihai Barcău Ioana-Smaranda Mareș

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/