Aller au contenu principal

Sibiu - Basic Skills in Microsurgery - Ed. 2.

General info
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSM

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor/rezidenților interesaţi să intre în contact cu microchirurgia, deprinzându-și și verificându-și în același timp dexteritatea, coordonarea ochi-mână, acuitatea vizuală. Participanții se vor familiariza cu aplicațiile microchirurgiei, restricțiile și dezavantajele acesteia, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Indicații, contraindicații, tendințe actuale referitoare la utilitatea microscopului operator;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie sub microscopul operator;● Noțiuni de anatomie și disecție sub microscopul operator;● Noțiuni de hemostază sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe mănușă de latex;● Noduri și suturi pe petală de crizantemă albă;● Noduri și suturi pe frunză;● Suturi vasculare pe pulpă de găină / șobolan Wistar / suturi pe ochi de porc;● Sutură de închidere plan cu plan;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare 2 participanți beneficiază de câte o stație de lucru reprezentată de un microscop operator, un set complet de instrumente de microchirurgie și material sintetic/biologic puse la dispoziție de către organizatori, precum și de pregătirea instructorilor. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Str. Lucian Blaga 2A
Sibiu
Roumanie

Registration period
Start inscrieri:
Registration deadline:
Eligibility
Dedicated to:
student
Graduate of (any of the following):
Fee
Taxa necotizant:
160 RON
Taxa cotizant:
140 RON
Participant
1. Ilie Vlăduț
2. Ilovan Petru
3. Mârza Alexia
4. Pampu Ana-Maria
5. Paraschiv Paul
6. Poenaru Elena Lorena
7. Poenaru Ionela Cristina
8. Stratulat Victoria Iustina Maria
9. Vărgatu-Dinică Lorena-Beatrice
10. Vîrciu Dalia Alexandra
Observator
11. Bulborea Letiția
12. Fleacă Carina
13. Oprei Lavinia-Marinela
14. Opriș Andrei
15. Ștețiu Maria Antonia
Trainer
16. Bindea Alina-Cristina
17. Silveștian Patricia
18. Timariu Teodora-Maria
19. Tobă Eduard-Gabriel
20. Tucălu Constantin Bogdan
Instructor
21. Săceleanu Vicenţiu Mircea
Coordonator
22. Ilovan Daria
23. Voica Andreea Irina
Coordonator: Daria Ilovan Andreea Irina Voica

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/