Mergi la conţinutul principal

Activitati academice

Abreviere:
SSER

Programul ofera posibilitatea viitorilor candidati la Concursul de Rezidentiat sa-si verifice cunostintele dupa ce au parcurs materia destinata fiecarei sesiuni de simulare, intr-o atmosfera asemanatoare examenului pe care il vor sustine.

Tematica:

Sesiunea 1 – Cardiologie, Boli Infecțioase, Diabet Zaharat, Gastroenterologie, Hematologie-OncologieSesiunea 2 – Endocrinologie, Neurologie, Ortopedie, Pneumologie, NefrologieSesiunea 3 – Chirurgie Generală, Urologie, Pediatrie, Ginecologie, ReumatologieSesiunea 4 – Recapitulare

Metodologie:

În cadrul fiecărei sesiuni intrarea în sală se face între orele 9:00 și 9:45. Între candidați va exista cel puțin un loc liber la așezarea în bancă. Aceștia au voie să între în sală cu lucrurile personale pe care le vor pune în locurile dintre ei. Începând cu ora 9:45 se vor împărți borderourile și pixurile, timp în care participanții își vor trece datele de identificare (codul primit la înscriere) în spațiul special de pe borderou. La ora 10:00 va începe împărțirea caietelor. Candidații care nu sunt prezenți în sală la momentul împărțirii caietelor cu întrebări, nu vor mai fi primiți la simularea respectivă. Simularea durează 4 ore. Cele 4 ore se măsoară începând cu distribuirea ultimului caiet. Supraveghetorii vor nota pe tablă ora de început și ora de sfârșit a simulării. Candidații nu au voie să consulte niciun alt material, să discute între ei sau să copieze. În cazul în care vor fi prinși cu materiale documentare, telefoane sau alte mijloace de copiere, aceastea vor fi depozitate de către supraveghetori pe catedra și vor fi înapoiate la plecare. După 60 de minute de la începerea simulării candidații au voie să predea borderoul completat sub semnătură și să părăsească sala. În cazul în care se dorește părăsirea sălii înainte, borderoul va fi însemnat cu “Retras” și nu va fi corectat. Excepții: probleme fiziologice, caz în care candidatul are voie să lipsească 10 minute.La plecare participanii pot păstra caietul cu grile.

Abreviere:
SNER

Programul oferă posibilitatea viitorilor candidați la Concursul de Rezidențiat să-și verifice cunoștințele după ce au parcurs materia de examen, într-o atmosferă asemănătoare examenului pe care îl vor susține.

Tematica:

Recapitulare

Metodologie:

Intrarea in sala se face intre orele 9:00 si 9:45. Intre candidati va exista cel putin un loc liber la asezarea in banca. Acestia au voie sa intre in sala cu lucrurile personale pe care le vor pune in locurile dintre ei. Incepand cu ora 9:45 se vor imparti borderourile si pixurile, timp in care participantii isi vor trece datele de identificare (codul primit la inscriere) in spatiul special de pe borderou.La ora 10:00 va incepe impartirea caietelor. Candidatii care nu sunt prezenti in sala la momentul impartirii caietelor cu intrebari, nu vor mai fi primiti la simularea respectiva. Simularea dureaza 4 ore. Cele 4 ore se masoara incepand cu distribuirea ultimului caiet. Supraveghetorii vor nota pe tabla ora de inceput si ora de sfarsit a simularii.Candidatii nu au voie sa consulte niciun alt material, sa discute intre ei sau sa copieze. In cazul in care vor fi prinsi cu materiale documentare, telefoane sau alte mijloace de copiere, aceastea vor fi depozitate de catre supraveghetori pe catedra si vor fi inapoiate la plecare.Dupa 60 de minute de la inceperea simularii candidatii au voie sa predea borderoul completat sub semnatura si sa paraseasca sala. In cazul in care se doreste parasirea salii inainte, borderoul va fi insemnat cu “Retras” si nu va fi corectat. Exceptii: probleme fiziologice, caz in care candidatul are voie sa lipseasca 10 minute.La plecare participanii pot pastra caietul cu grile.

Categorii proiect:
Abreviere:
CPA

Verificarea si aplicarea notiunilor de anatomie descriptiva si clinica.

Tematica:

Anatomie si embriologie**:- sectiune concurs an 1 (Materia de an 1 sem 1)- sectiune concurs an 2 (Materia de an 2 sem 1)*Tematica este in conformitate cu programa curiculara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.**Tematica include atat notiuni de anatomie, cat si de embriologie

Metodologie:

Deadline inscriere:1 Noiembrie 2017, Ora 22:45Participanti eligibili:Orice student interesat, indiferent de anul de studiu (1-6), de la Facultatea de Medicina Generala.Organizatorii isi rezerva dreptul de selectie a participantilor in cazul in care numarul celor inscrisi depaseste capacitatea de organizare si desfasurare a concursului.Bibliografie:Nu este limitata.Desfasurarea concursului:Se vor realiza 2 concursuri:Concurs an 1: cuprinde materia de an 1 (vezi Tematica)Concurs an 2: cuprinde materia de an 2 (vezi Tematica)Concursurile se vor desfasura in acelasi timp. Studentii se pot inscrie doar la unul dintre cele 2 concursuri, indiferent de anul de studiu.Concursul consta in rezolvarea unor intrebari de tip grila (complement simplu, multiplu si grupat).Timpul de concurs: 2 ore.Departajarea la acelasi punctaj:a) nota la ultimul test grila la anatomie;b) media testelor grila la toate examenele sustinute la anatomie;Doar pentru studentii de an 1:c) numarul total de credite acumulate in semestrul I.Premii:La fiecare dintre cele 2 concursuri se vor oferi 6 premii speciale ( cate 3 pentru fiecare seciune).*Fiecare premiu este acordat unui singur participant. In cazul in care exista mai multi participanti cu acelasi punctaj, departajarea se va face conform criteriilor mentionate anterior.** worskhop-ul este oferit de SSCR Craiova.Organizatori:Concursul este organizat sub indrumarea Prof. Univ. Dr. Mindrila Ion , cu sprijinul:Universitatii de Medicina si Farmacie din CraiovaSocietatii Studentesti de Chirurgie din Romania, filiala CraiovaCoordonatori: - Sbora Dan - Popeanga Diana Contact:-Sbora Dan 0757 428 749-Diana Popeanga 0766 633 085

Categorii proiect:
Abreviere:
AC

Evaluarea obiectivă și complexă a cunoștințelor teoretice și practice ale studenților; motivarea studenților pentru a aprofunda studiul Anatomiei si Embriologiei, dezvoltarea capacității studentului medicinist de a fi evaluat în mai multe modalități și de a lucra în echipă; oferirea unui feedback, atât pozitiv, cât și negativ, acolo unde este cazul, astfel încât studentul să își poată revizui ulterior eventualele lacune, nelămuriri, erori; identificarea studenților care demonstrează un interes crescut pentru studiul acestei discipline; crearea unui cadru în care studiul individual și interesul pentru disciplina Anatomie să fie remarcate și recompensate, reprezintă obiective ale concursului de anatomie.

Tematica:

Pentru Etapa Preliminară, tematica va fi reprezentată de un subiect ce face parte din materia semestrului precedent concursului, specifică fiecăreia din cele două secțiuni. În Etapa Finală, fiecare din cei 6 Finaliști (3 pentru Secțiunea Anul 1 și 3 pentru Secțiunea Anul 2) va primi un subiect diferit tot din materia semestrului precedent.

Metodologie:

Studenții se vor înscrie online pentru Pentru Etapa Preliminară a cărui format este tip eseu, va fi comunicat un subiect comun tuturor participanților (ex. Artera brahială, Splina). Studenții înscriși vor avea o perioadă suficientă de timp pentru documentare pe tema aleasă, abordând-o din numeroase perspective (ex. Duodenul – dezvoltare embriologică, structură anatomică, vascularizație, inervație, topografie, anatomie clinică și chirurgicală). După perioada de documentare, studenții se vor prezenta la Proba Preliminară, unde departajarea eseurilor se va face pe baza calității informațiilor, a relevanței, a modului de exprimare și expunere a informațiilor, existând un barem pentru o departajare cât mai obiectivă a lucrărilor. Se vor alege trei finaliști din fiecare categorie, iar aceștia vor avea la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a pregăti un subiect nou, diferit pentru fiecare, pe care de data aceasta vor trebui sa îl prezinte in fața unui auditoriu, într-un interval de timp prestabilit. Cea mai bună prezentare va câștiga marele premiu al Concursului.

/***/