Mergi la conţinutul principal

Congrese

Categorii proiect:
Abreviere:
MESPES

Societatea Studențească de Chirurgie din România are oportunitatea de a participa activ în organizarea evenimentelor din cadrul congresului anual al Societății de Chirurgie Laparoscopică Pediatrică, adresându-se studenților interesați de ultimele progrese în domeniul chirurgiei pediatrice.

Tematica:

Chirurgie laparoscopică pediatrică, Chirurgie minim-invazivă

Metodologie:

În cadrul evenimentului de tip Masterclass, studenții pot participa pasiv la sesiunile de comunicări științifice în cadrul cărora se vor dezbate și discuta ultimele progrese în cadrul procedurilor minim-invazive din chirurgia laparoscopică pediatrică.

Categorii proiect:
Abreviere:
CRSPLS

Societatea Studențească de Chirurgie din România are oportunitatea de a participa activ în organizarea congresului anual al Societății de Chirurgie Laparoscopică Pediatrică, adresându-se studenților interesați de ultimele progrese în domeniul chirurgiei pediatrice, care pot participa atât activ, cât și pasiv, la programul evenimentului.

Tematica:

Chirurgie laparoscopică pediatrică, Chirurgie minim-invazivă

Metodologie:

În cadrul congresului, se vor desfășura 4 conferințe de tip Key-Note, participanții având ocazia să descopere performanțele și inovațiile realizate la nivel mondial în procedurile minim-invazive din domeniul chirurgiei pediatrice, prin prisma experienței unor profesioniști atât pe plan național, cât și european. Acestea vor fi completate de 4 sesiuni de comunicări științifice, dintre care prima este dedicată studenților, următoarele trei medicilor. În cadrul sesiunii, studenții au oportunitatea de a prezenta lucrări care să corespundă tematicii evenimentului.

Categorii proiect:
Abreviere:
CNA

Reprezinta o deosebita onoare pentru Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania sa fie invitata sa participe activ la organizarea Congresului National de Anatomie 2014, alaturi de institutii de traditie ale lumii academice medicale romanesti cum sunt:Universitatea de Medicină și Farmacie CraiovaDepartamentul I: Științe MorfologiceSocietatea Română de AnatomieAcademia de Științe Medicale din România, Filiala Craiova.Este recunoasterea seriozitatii societatii noastre, un prilej extraordinar de a ne-o demonstra inca o data si o provocare de a ne ridica la standardele unui astfel de congres, alaturi de elita anatomistilor din Romania.

Tematica:

Anatomie macroscopică și microscopicăAnatomie clinică și imagisticăAnatomia dezvoltăriiVariante anatomice

Metodologie:

In cadrul congresului, se vor organiza doua conferinte studentesti, fiecare a cate 16 participanti, care isi vor prezenta lucrarile stiintifice din domeniile:Anatomie macroscopică și microscopicăAnatomie clinică și imagisticăAnatomia dezvoltăriiVariante anatomiceAcestea vor avea loc in ziua de 17 mai 2014, conform programului care va fi afisat pe site-ul congresului la data de 1 mai 2014.Participarea studentilor, activa sau pasiva, este gratuita, atat la conferintele studentesti, cat si la lucrarile congresului, exceptand workshop-ul de A.S.T. . Fiecare student inscris va primi urmatoarele : materialele (mapa) conferinței, acces la toate prezentările în plen și sesiuni, cocktail de bun venit, pauzele de cafea și mesele de prânz (16-17.05.2014)Tot in cadrul congresului, SSCR Craiova va organiza workshop-ul Applied Surgical Techniques, despre care puteti gasi mai multe informatii pe pagina dedicata : http://sscr.ro/ro/applied-surgical-techniquesInformatii despre cazare si masa sunt publicate pe http://congresanatomie2014.umfcv.ro/

Categorii proiect:
Titlu:
Abreviere:
BTM

Cancerul de san este cea mai frecventa forma de neoplazie la sexul feminin, 1 din 8 femei prezentand riscul de a dezvolta acest afectiune in timpul vietii. Este a IIa cauza de mortalitate, dupa cancerul pulmonar , reprezinta 30% dintre formele de afectiuni maligne dezvoltate la femei. La fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata , ajungandu-se la un numar de 1,6 milioane cazuri noi anual la nivel mondial, dintre care 2000 de barbati. In Romania, 7000 de femei sunt identificate in fiecare an cu aceasta afectiune, dintre care sub 10% in faza incipienta, cand prognosticul este favorabil.Sunt descoperite 25 de cazuri noi zilnic in tara.

Tematica:

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania, filiala Timisoara in colaborare cu Clinica de Chirurgie Plastica si Reparatorie “Casa Austria”, sub coordonarea Conf.dr. Crainiceanu Zorin si al prof.dr. Bratu Tiberiu, va invita la Simpozionul Studentesc BreasTM. Se propune o abordare multidisciplinara a patologiei sânului, din punct de vedere medical, psihologic si epidemiologic. Astfel, in prima zi a evenimentului se organizeaza 4 sesiuni de comunicari, completand ziua II de simpozion cu partea practica, workshop-urile SSCR.

Metodologie:

Simpozionul BreasTM este un eveniment dedicat studentilor la Medicina si cuprinde doua zile dupa cum urmeaza:-prima zi este dedicata conferintei, in care specialisti in domeniu vor aduce informatii pretioase din domeniul preventiei, diagnosticului si tratamentului neoplamului mamar. Conferinta va curpinde atat partea informativa, cat si pauze in care este incurajata socializarea intre participantii acestui eveniment.-a doua zi este dedicata partii practice a acestui simpozion, unde 60 de studenti vor avea ocazia sa invete si sa exerseze practic tehnici chirurgicale aplicate in chirurgia plastica si reconstructiva.