Mergi la conţinutul principal

Basic Skills in Obstetrics and Gynecology

Abreviere:
BSOG
Scop:

Scopul acestui curs este de a oferi studentilor la medicina posibilitatea de a dobandi informatii si abilitati chirurgicale pe care nu le obtin la cursurile obisnuite din facultate. Acestea sunt utile in special celor ce urmaresc o cariera in Obstetrica-Ginecologie.

Tematica:

Anatomie Clinică și topografică a aparatului genital femininExamenul Clinic GinecologicSarcina (Noțiuni de pelvimetrie, Examinarea pacientei însărcinate)Nașterea: naturală vs. cezarianăNașterea: parte practică pe manechinManevre Leopold, neonatologie, Operatia de cezariană, ligatura de trompe uterine, Anexectomia, Chistectomia, Miomectomia, Histerectomia, Prolapsul uterin

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentari bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masa de lucru si beneficiaza de instrumentar chirurgical si materiale de pregatire puse la dispozitie de catre organizatori.Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea instructorilor asistenti, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse.

Editii