Mergi la conţinutul principal

București - Anatomy Contest - Ed. 2

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Categorii proiect:
Abreviere:
AC

Evaluarea obiectivă și complexă a cunoștințelor teoretice și practice ale studenților; motivarea studenților pentru a aprofunda studiul Anatomiei si Embriologiei, dezvoltarea capacității studentului medicinist de a fi evaluat în mai multe modalități și de a lucra în echipă; oferirea unui feedback, atât pozitiv, cât și negativ, acolo unde este cazul, astfel încât studentul să își poată revizui ulterior eventualele lacune, nelămuriri, erori; identificarea studenților care demonstrează un interes crescut pentru studiul acestei discipline; crearea unui cadru în care studiul individual și interesul pentru disciplina Anatomie să fie remarcate și recompensate, reprezintă obiective ale concursului de anatomie.

Tematica:

Pentru Etapa Preliminară, tematica va fi reprezentată de un subiect ce face parte din materia semestrului precedent concursului, specifică fiecăreia din cele două secțiuni. În Etapa Finală, fiecare din cei 6 Finaliști (3 pentru Secțiunea Anul 1 și 3 pentru Secțiunea Anul 2) va primi un subiect diferit tot din materia semestrului precedent.

Metodologie:

Studenții se vor înscrie online pentru Pentru Etapa Preliminară a cărui format este tip eseu, va fi comunicat un subiect comun tuturor participanților (ex. Artera brahială, Splina). Studenții înscriși vor avea o perioadă suficientă de timp pentru documentare pe tema aleasă, abordând-o din numeroase perspective (ex. Duodenul – dezvoltare embriologică, structură anatomică, vascularizație, inervație, topografie, anatomie clinică și chirurgicală). După perioada de documentare, studenții se vor prezenta la Proba Preliminară, unde departajarea eseurilor se va face pe baza calității informațiilor, a relevanței, a modului de exprimare și expunere a informațiilor, existând un barem pentru o departajare cât mai obiectivă a lucrărilor. Se vor alege trei finaliști din fiecare categorie, iar aceștia vor avea la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a pregăti un subiect nou, diferit pentru fiecare, pe care de data aceasta vor trebui sa îl prezinte in fața unui auditoriu, într-un interval de timp prestabilit. Cea mai bună prezentare va câștiga marele premiu al Concursului.

Prima etapa se va desfasura in data de 14 martie, iar finala va avea loc in data de 28 martie 2018.,

Bulevardul Eroii Sanitari 8
Bucuresti
România

  • UMFCD
  • Biblioteca Thoma Ionescu
Perioadă înscriere
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
1
2
3
4
5
6
Taxă

Acest eveniment este gratuit atat pentru participantii activi cat si pentru participantii pasivi., REGULAMENT:, Dorim să amintim câteva idei din regulamentul concursului pentru Etapa Preliminară:, 1.La acest eveniment sunt invitati sa participe TOTI studenții, indiferent de anul de studiu, 2. Concursul de Anatomie va avea două etape:, a. Etapa preliminară – tip eseu, b. Etapa finală – tip prezentare orală, 3. Vor exista, de asemenea, două secțiuni:, i. Anul I, ii. Anul II, (Atentie! orice student, indiferent de anul de studiu, se poate înscrie la oricare dintre cele două secțiuni), 4. Etapa preliminară - participanții vor avea de pregătit unul dintre următoarele subiecte, specific secțiunii la care s-au înscris:, Anul 1 – ,,Vascularizaţia Nervilor”, Anul 2 – ,,Muschiul Ridicator Anal – anatomie si functie”, 5. Participanții își pot lua informațiile din orice sursă (tratate, articole științifice, reviste medicale, atlase), având ca scop documentarea pentru realizarea eseului., 6. Participanții au datoria de a căuta informații legate de subiectul dat, în arii precum: anatomie de organ, anatomie topografică, anatomie secțională, anatomie clinică, radioanatomie, embriologie și embriologie clinică, istorie medicală, dar și alte ramuri. În acest fel oferim libertate deplină în alegerea informațiilor., 7. Participanții vor face filtrarea și selecția informațiilor, rezultatul acestui proces constând în realizarea unui eseu, pe baza celor învățate, într-un interval de două ore., 6. Nu va fi permisă în timpul Etapei Preliminare utilizarea de materiale ajutătoare. Întreaga lucrare va fi realizată în intervalul de timp dat pe baza cunoștințelor învățate., 7. Structura eseului rămâne la latitudinea participantului, acesta putând introduce scheme sau desene pe lângă informația scrisă., 8. Participanții trebuie sa trateze subiectul primit ca pe un tot unitar., 9. În urma Etapei Preliminare, se va face o selecție realizată de către cadre universitare ale Disciplinei de Anatomie și Embriologie, sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Florin Filipoiu., 10. Pentru fiecare dintre cele 2 secțiuni vor fi aleși 3 finaliști. Din momentul anunțării finaliștilor, acestora li se va propune o temă (din materia primului semestru specific secțiunii la care sunt înscriși). Tema este individuală, iar participanții vor avea aproximativ 10-14 zile la dispoziție pentru a se documenta și pentru a realiza o prezentare orală de aproximativ 20 de minute, cu suport Powerpoint, pentru Etapa Finală.,

Coordonator: Marius-Cristian Zaharia Bianca Adriana Niță

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie