Acest eveniment este gratuit atat pentru participantii activi cat si pentru participantii pasivi.
REGULAMENT: Dorim să amintim câteva idei din regulamentul concursului pentru Etapa Preliminară:
1.La acest eveniment sunt invitati sa participe TOTI studenții, indiferent de anul de studiu
2. Concursul de Anatomie va avea două etape:, a. Etapa preliminară – tip eseu, b. Etapa finală – tip prezentare orală
3. Vor exista, de asemenea, trei secțiuni:, i. Anul I, ii. Anul II, iii. Anii III-VI (Fiecare student se va inscrie la sectiunea corespunzatoare anului)
4. Etapa preliminară - participanții vor avea de pregătit unul dintre următoarele subiecte, specific secțiunii la care s-au înscris: - anul I – ,,Septarea atrială - etape și malformații"; - anul II – ,,Anatomia durerii”; - anii III-VI - ,,Plexul hipogastric''.
5. Participanții pot utiliza orice sursă pentru informare (tratate, articole științifice, reviste medicale, atlase), în scopul documentării pentru eseu.
6. Participanții pot aborda tema corespunzătoare din numeroase puncte de vedere, precum: anatomie de organ, anatomie topografică, anatomie secțională, anatomie clinică, radioanatomie, embriologie și embriologie clinică, istorie medicală, dar și alte ramuri, având astfel libertate deplină în alegerea informațiilor.
7. Participanții vor realiza analiza și selecționarea informațiilor, în scopul redactării unui eseu pe tema corespunzătoare, într-un interval de maxim două ore.
8. Nu va fi permisă în timpul etapei preliminare utilizarea de materiale ajutătoare. Lucrarea va fi realizată în intervalul de timp dat exclusiv pe baza cunoștințelor acumulate.
9. Structura eseului rămâne la latitudinea participantului, acesta având posibilitatea introducerii de scheme sau desene pe lângă informația scrisă.
10. Participanții trebuie să asigure o structură unitară în redactarea eseului.
11. În urma etapei preliminare, se va realiza o selecție de către cadre universitare ale Disciplinei de Anatomie și Embriologie, sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Florin Filipoiu.
12. Nu va fi un număr exact de finaliști pentru fiecare dintre cele 3 secțiuni, întrucât toate lucrările considerate eligibile vor fi trimise în finală.
13.Din momentul anunțării finaliștilor, aceștia vor avea libertate deplină în alegerea temei pentru etapa finală. Tema este individuală, iar participanții vor avea timp la dispoziție pentru a se documenta și pentru a realiza o prezentare orală de aproximativ 15 de minute, cu suport Powerpoint, pentru Etapa Finală. La finalul prezentarii, participantii vor primi intrebari pe baza prezentarii, atat de la juriu, cat si de la public.