Mergi la conţinutul principal

Bucuresti - Anatomy Contest - Ed. 3.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Categorii proiect:
Abreviere:
AC

Evaluarea obiectivă și complexă a cunoștințelor teoretice și practice ale studenților; motivarea studenților pentru a aprofunda studiul Anatomiei si Embriologiei, dezvoltarea capacității studentului medicinist de a fi evaluat în mai multe modalități și de a lucra în echipă; oferirea unui feedback, atât pozitiv, cât și negativ, acolo unde este cazul, astfel încât studentul să își poată revizui ulterior eventualele lacune, nelămuriri, erori; identificarea studenților care demonstrează un interes crescut pentru studiul acestei discipline; crearea unui cadru în care studiul individual și interesul pentru disciplina Anatomie să fie remarcate și recompensate, reprezintă obiective ale concursului de anatomie.

Tematica:

Pentru Etapa Preliminară, tematica va fi reprezentată de un subiect ce face parte din materia semestrului precedent concursului, specifică fiecăreia din cele două secțiuni. În Etapa Finală, fiecare din cei 6 Finaliști (3 pentru Secțiunea Anul 1 și 3 pentru Secțiunea Anul 2) va primi un subiect diferit tot din materia semestrului precedent.

Metodologie:

Studenții se vor înscrie online pentru Pentru Etapa Preliminară a cărui format este tip eseu, va fi comunicat un subiect comun tuturor participanților (ex. Artera brahială, Splina). Studenții înscriși vor avea o perioadă suficientă de timp pentru documentare pe tema aleasă, abordând-o din numeroase perspective (ex. Duodenul – dezvoltare embriologică, structură anatomică, vascularizație, inervație, topografie, anatomie clinică și chirurgicală). După perioada de documentare, studenții se vor prezenta la Proba Preliminară, unde departajarea eseurilor se va face pe baza calității informațiilor, a relevanței, a modului de exprimare și expunere a informațiilor, existând un barem pentru o departajare cât mai obiectivă a lucrărilor. Se vor alege trei finaliști din fiecare categorie, iar aceștia vor avea la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a pregăti un subiect nou, diferit pentru fiecare, pe care de data aceasta vor trebui sa îl prezinte in fața unui auditoriu, într-un interval de timp prestabilit. Cea mai bună prezentare va câștiga marele premiu al Concursului.

Etapa preliminara va avea loc in data de 24 aprilie, ora 19:00. Etapa finala va avea loc pe 13 mai, ora 18:30.

Bulevardul Eroii Sanitari 8
Bucuresti
România

  • UMFCD
  • Biblioteca Thoma Ionescu
Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
În anii:
1
2
3
4
5
6
Taxă
Taxa necotizant:
0 RON
Taxa cotizant:
0 RON

Acest eveniment este gratuit atat pentru participantii activi cat si pentru participantii pasivi.

REGULAMENT: Dorim să amintim câteva idei din regulamentul concursului pentru Etapa Preliminară:

1.La acest eveniment sunt invitati sa participe TOTI studenții, indiferent de anul de studiu 

2. Concursul de Anatomie va avea două etape:, a. Etapa preliminară – tip eseu, b. Etapa finală – tip prezentare orală 

3. Vor exista, de asemenea, trei secțiuni:, i. Anul I, ii. Anul II, iii. Anii III-VI (Fiecare student se va inscrie la sectiunea corespunzatoare anului)

4. Etapa preliminară - participanții vor avea de pregătit unul dintre următoarele subiecte, specific secțiunii la care s-au înscris: - anul I – ,,Septarea atrială - etape și malformații"; - anul II – ,,Anatomia durerii”; - anii III-VI - ,,Plexul hipogastric''.

5. Participanții pot utiliza orice sursă pentru informare (tratate, articole științifice, reviste medicale, atlase), în scopul documentării pentru eseu.

6. Participanții pot aborda tema corespunzătoare din numeroase puncte de vedere, precum: anatomie de organ, anatomie topografică, anatomie secțională, anatomie clinică, radioanatomie, embriologie și embriologie clinică, istorie medicală, dar și alte ramuri, având astfel libertate deplină în alegerea informațiilor.

7. Participanții vor realiza analiza și selecționarea informațiilor, în scopul redactării unui eseu pe tema corespunzătoare, într-un interval de maxim două ore.

8. Nu va fi permisă în timpul etapei preliminare utilizarea de materiale ajutătoare. Lucrarea va fi realizată în intervalul de timp dat exclusiv pe baza cunoștințelor acumulate.

9. Structura eseului rămâne la latitudinea participantului, acesta având posibilitatea introducerii de scheme sau desene pe lângă informația scrisă.

10. Participanții trebuie să asigure o structură unitară în redactarea eseului.

11. În urma etapei preliminare, se va realiza o selecție de către cadre universitare ale Disciplinei de Anatomie și Embriologie, sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Florin Filipoiu.

12. Nu va fi un număr exact de finaliști pentru fiecare dintre cele 3 secțiuni, întrucât toate lucrările considerate eligibile vor fi trimise în finală.

13.Din momentul anunțării finaliștilor, aceștia vor avea libertate deplină în alegerea temei pentru etapa finală. Tema este individuală, iar participanții vor avea timp la dispoziție pentru a se documenta și pentru a realiza o prezentare orală de aproximativ 15 de minute, cu suport Powerpoint, pentru Etapa Finală. La finalul prezentarii, participantii vor primi intrebari pe baza prezentarii, atat de la juriu, cat si de la public. 

Participant
1. Baciu Maria Alexandra
2. Bănică Daniel-Cristi-Nicu
3. Cîrstea Ştefania
4. Marcea Melissa Gabriela
5. Marcu Andreea
6. Mareș Ioana-Smaranda
7. Neagoe Anamaria
8. Oanță Natalia Veronica
9. Orbu Ana-Maria
10. Pantazi-Vlad Diana
11. Rîncă Elena Adriana
12. Savaniu Ioana
13. Tanasov Andrei
14. Țăranu Mihnea-Sebastian
15. Ungureanu Victor Gabriel
16. Vanhaeren Sebastien
17. Vasile Laura Elena
18. Vasile Roxana Cristina
Organizator
19. Lăptoiu Vlad-Iulian
Coordonator
20. Constantinescu Alexandra
21. Luntraru Andra Mihaela
Coordonator: Andra Mihaela Luntraru Alexandra Constantinescu

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/