Mergi la conţinutul principal

București - Basic Skills in Microsurgery - Ed. 17.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSM

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor/rezidenților interesaţi să intre în contact cu microchirurgia, deprinzându-și și verificându-și în același timp dexteritatea, coordonarea ochi-mână, acuitatea vizuală. Participanții se vor familiariza cu aplicațiile microchirurgiei, restricțiile și dezavantajele acesteia, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Indicații, contraindicații, tendințe actuale referitoare la utilitatea microscopului operator;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie sub microscopul operator;● Noțiuni de anatomie și disecție sub microscopul operator;● Noțiuni de hemostază sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe mănușă de latex;● Noduri și suturi pe petală de crizantemă albă;● Noduri și suturi pe frunză;● Suturi vasculare pe pulpă de găină / șobolan Wistar / suturi pe ochi de porc;● Sutură de închidere plan cu plan;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare 2 participanți beneficiază de câte o stație de lucru reprezentată de un microscop operator, un set complet de instrumente de microchirurgie și material sintetic/biologic puse la dispoziție de către organizatori, precum și de pregătirea instructorilor. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

• Notiuni de microchirurgie

• Instrumentar specific microchirurgiei

• Notiuni de manevrare a tesuturilor sub microscopul operator

• Noduri

• Suturi

• Arteriorafie

• Neurorafie

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Graduate of (any of the following):
Taxă
Taxa necotizant:
290 RON
Taxa cotizant:
250 RON
Participant
1. Anton Florentina
2. Breuer Carla-Alexandra
3. Călina Florian-Chiriac
4. Demeter Larisa
5. Iacob Octavian-Dan
6. Micleru Bogdan-Andrei
Observator
7. Lăzărică Mihaela
8. Petrișor Cristiana
9. Radu Florentina-Roxana
10. Rusin Alexandru Cristian
Coordonator
11. Argint Andreas
12. Peleașă Teodora-Mihaela
Coordonator: Andreas Argint Teodora-Mihaela Peleașă

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/