Mergi la conţinutul principal

București - Basic Surgical Skills Ed. 41

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSS

Scopul acestui workshop este de a oferi studentilor posibilitatea de a-si imbunatati gesturile si manevrele chirurgicale, precum si imbogatirea cunostintelor teoretice.

Tematica:

Toracocenteza Paracenteza Drenaj Sondaj nazogastric Sondaj uretrovezical Tușeu rectal Tușeu vaginal Chirurgie digestivă (pe intestin de porc: anastomoze T-T, T-L, disecție pedicul vascular) Chirurgie vasculară (pe aorta de porc: anastomoze T-T, T-L, patch)

Metodologie:

            Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentari bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masa de lucru si beneficiaza de instrumentar chirurgical si materiale de pregatire puse la dispozitie de catre organizatori.            Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea instructorilor asistenti, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse.             La finanul cursului practic participantii sustin un test practic de evaluare in urma caruia obtin un punctaj. Acest punctaj, desi important pentru organizatori, pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ si nu este trecut pe diploma de participare.

Asepsie și antisepsie, Instrumentarul chirugical, Noduri chirurgicale, Managementul plăgii, Tipuri de suturi, Pansamente și bandaje, Sondaje. Tușee, Hemostaza, Anastomoze vasculare, Toracocenteza și paracenteza, Anastomoze intestinale, Laparotomia și parietorafia, Laparoscopia, Chirurgie robotică,
Perioadă înscriere
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
3
4
5
6
Taxă

Taxa de participare la acest workshop este de 110 RON pentru membrii cotizanți SSCR, respectiv 150 RON pentru non-membrii, ATENTIE! Taxa se achită doar după primirea mailului de confirmare a participării!,

Coordonator: Cristian Peneoașu Ana-Maria Petrone

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/