Mergi la conţinutul principal

Bucuresti - Scientific Debate Sessions - Rhinoplasty: Open versus Closed Surgery Ed. 2.

Info generale
Tema:
Rhinoplasty: Open versus Closed Surgery
Perioada:
-
Limba de predare:
română
engleză
Categorii proiect:
Abreviere:
SDS

Domeniul chirurgical acoperă o multitudine de tehnici pentru fiecare patologie. Există multiple argumente pro și contra pentru fiecare dintre ele, astfel, nu există o operație perfectă, doar cea mai bună opțiune pentru fiecare pacient. Ca doctor, una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea este de a-ți ghida pacienții către tratamentul potrivit nevoilor lor. Pentru a putea face asta, e nevoie ca un doctor să inspire încredere, să ofere argumente convingătoare pentru alegerea făcută și să prezinte totul pe cât de clar posibil într-un timp limitat. Chiar dacă aceste calități par a face parte mai mult din arsenalul unui orator, acestea sunt esențiale activității de zi cu zi ale unui medic bun.

Sesiunile de Dezbatere Științifică își propun să antreneze aceste abilități printr-o serie de dezbateri pe teme chirurgicale în care participanții să aibă ocazia de a gândi și dezvolta argumente pentru a convinge publicul și membrii juriului. Aceste Sesiuni sunt benefice și studenților ce audiază pentru a-i pregăti pentru congresele internaționale unde formatul de “panel” pe diverse teme chirugicale ia locul clasicelor conferințe. Totodată, sunt un bun exerciţiu pentru studenţii care îşi doresc să participe cu o lucrare în cadrul competițiilor științifice oferindu-le șansa să-și dezvolte abilitățile de vorbit în public.

Tematica:

Tematica este specifică fiecărei Sesiuni de Dezbatere Științifică, aparţine sferei chirurgicale, este aleasă de coordonatorii Departamentului Ştiinţific şi variază de la o ediție la alta. În general se vor dezbate fie:

  1. Tehnica A versus Tehnica B
  2. Tehnica C: Pros versus Cons;
Metodologie:

În cadrul acestor întâlniri participaţii activi se înscriu în echipă (câte 2 în fiecare echipă) cu un abstract comun în care se va susține pe scurt o argumentare a cazului echipei. După ce sunt anunțați cei ce vor avea ocazia să-și susțină cazul, coordonatorul SDS va lua legătura cu ei pentru a le pune la dispoziție toate materialel necesare organizării şi ordonării conţinutului astfel încât formatul prezentării să corespundă cu cel al prezentărilor susţinute de către medici în cadrul Congreselor Nationale si Internaţionale.

La începutul sesiunii, un voluntar al departamentului de Științific va prezenta status quo – detalii despre patologia pe care o tratează tehnica/ tehnicile dezbătute și va prezenta tehnica pe scurt. Participanții vor lua cuvântul pe rând, participanții celor 2 echipe: A și B vor vorbi în ordinea A-B-A-B; Prezentările orale vor fi acompaniate de un material grafic în format .ppt/ .pptx pentru a ilustra și prezenta mai bine informația. La sfârşitul tuturor prezentărilor, participanţii activi primesc un feedback constructiv din partea medicilor care audiază, se pot pune întrebări şi realiza discuţii în jurul subiectelor prezentate, sunt alese cele mai bune lucrări de către public împreuna cu medicii din juriu, iar câştigătorii sunt răsplătiţi cum se cuvine pentru efortul depus. Partcipanţii pasivi au ocazia de a audia lucrările colegilor studenţi sau doctorilor şi de a participa la discuţii.

În cadrul acestei Sesiuni, participanții ce doresc să se înscrie ca participanți ACTIVI, sunt invitați să trimită abstracte pentru tema "Rhinoplasty: Open versus Closed Surgery".

De asemenea, în cadrul acestei ediții, colegii noștri de la "Walter E. Dandy" Neurosurgical Club ni se vor alătura cu o dezbatere pe tema "Management of Parasagittal Meningiomas Involving the Superior Sagittal Sinus: Partial Resection with Radiosurgery versus Total Resection". Acesta este un motiv în plus să vă înscrieți ca participanți PASIVI și să luați parte la acest eveniment științific amplu!

Bulevardul Eroii Sanitari 8
Bucuresti
România

  • UMFCD
  • Biblioteca Thoma Ionescu
Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
Taxă
Taxa necotizant:
0 RON
Taxa cotizant:
0 RON
Participant
1. Ali Alen
2. Anghel Vlad - Costin
3. Anton Florentina
4. Atasiei Dimitrie-Ionuț
5. Bălan Ana Maria
6. Blega Alin Maximilian
7. Bobocea Andreea
8. Constantinescu Maria
9. Coșoreanu Vlad
10. Crăciun Maria Cătălina
11. Crețu Andrei
12. Croitoru Tudor Valentin
13. Cușu Rodica Sânziana
14. Dashtinaserabadi Ava
15. Derveșteanu Ștefania-Cristiana
16. Dumitru Mihaela Cristina
17. Ene Iulia
18. Gherghe Ionela-Mădălina
19. Ghica Teodora
20. Grigoraș Laura-Maria
21. Grigoriu Radu-Mihai
22. Hagicalil Elin
23. Harşan Claudia Maria
24. Hulea Diana Ștefania
25. Ilași Ana - Maria
26. Ilie Andreea-Cristina
27. Ilie Mădălina-Gabriela
28. Iliescu Cristiana-Mihaela
29. Ilișanu Andra
30. Iliuță Patricia
31. Ioniță Florin-Vlad
32. Marcea Melissa Gabriela
33. Marin Florina
34. Mariniuc Anca-Adelina
35. Moise Valentina Cătălina
36. Moreanu Mihai-Stelian
37. Neștian Elena
38. Pipirig Tudor
39. Preda Karina Livia
40. Prunariu Ana Maria
41. Puscasu Dr. Maria
42. Șerban Gabriel
43. Stoian Ionela-Loredana
44. Stoica Alfred
45. Tăbăcaru Maria
46. Tănase Ștefania
47. Toader Horia Alexandru
48. Vîjlănescu Cezar-Andrei
49. Zarma Dr. Simina
Organizator
50. Bardașu Sebastian
51. Guțu Vlad-Andrei
52. Popescu George Sabin
53. Şerban Liviu-Ioan
54. Vișan Maria-Alexandra
Coordonator
55. Constantinescu Alexandra
56. Mareș Ioana Smaranda
Coordonator: Ioana Smaranda Mareș Alexandra Constantinescu

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/