Mergi la conţinutul principal

București - Scientific Debate Sessions - Is Womb Transplantation a Good Alternative to Surrogate Pregnancy? Ed. 3.

Info generale
Tema:
Is Womb Transplantation a Good Alternative to Surrogate Pregnancy?
Perioada:
-
Limba de predare:
engleză
Categorii proiect:
Abreviere:
SDS

Domeniul chirurgical acoperă o multitudine de tehnici pentru fiecare patologie. Există multiple argumente pro și contra pentru fiecare dintre ele, astfel, nu există o operație perfectă, doar cea mai bună opțiune pentru fiecare pacient. Ca doctor, una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea este de a-ți ghida pacienții către tratamentul potrivit nevoilor lor. Pentru a putea face asta, e nevoie ca un doctor să inspire încredere, să ofere argumente convingătoare pentru alegerea făcută și să prezinte totul pe cât de clar posibil într-un timp limitat. Chiar dacă aceste calități par a face parte mai mult din arsenalul unui orator, acestea sunt esențiale activității de zi cu zi ale unui medic bun.

Sesiunile de Dezbatere Științifică își propun să antreneze aceste abilități printr-o serie de dezbateri pe teme chirurgicale în care participanții să aibă ocazia de a gândi și dezvolta argumente pentru a convinge publicul și membrii juriului. Aceste Sesiuni sunt benefice și studenților ce audiază pentru a-i pregăti pentru congresele internaționale unde formatul de “panel” pe diverse teme chirugicale ia locul clasicelor conferințe. Totodată, sunt un bun exerciţiu pentru studenţii care îşi doresc să participe cu o lucrare în cadrul competițiilor științifice oferindu-le șansa să-și dezvolte abilitățile de vorbit în public.

Tematica:

Tematica este specifică fiecărei Sesiuni de Dezbatere Științifică, aparţine sferei chirurgicale, este aleasă de coordonatorii Departamentului Ştiinţific şi variază de la o ediție la alta. În general se vor dezbate fie:

  1. Tehnica A versus Tehnica B
  2. Tehnica C: Pros versus Cons;
Metodologie:

În cadrul acestor întâlniri participaţii activi se înscriu în echipă (câte 2 în fiecare echipă) cu un abstract comun în care se va susține pe scurt o argumentare a cazului echipei. După ce sunt anunțați cei ce vor avea ocazia să-și susțină cazul, coordonatorul SDS va lua legătura cu ei pentru a le pune la dispoziție toate materialel necesare organizării şi ordonării conţinutului astfel încât formatul prezentării să corespundă cu cel al prezentărilor susţinute de către medici în cadrul Congreselor Nationale si Internaţionale.

La începutul sesiunii, un voluntar al departamentului de Științific va prezenta status quo – detalii despre patologia pe care o tratează tehnica/ tehnicile dezbătute și va prezenta tehnica pe scurt. Participanții vor lua cuvântul pe rând, participanții celor 2 echipe: A și B vor vorbi în ordinea A-B-A-B; Prezentările orale vor fi acompaniate de un material grafic în format .ppt/ .pptx pentru a ilustra și prezenta mai bine informația. La sfârşitul tuturor prezentărilor, participanţii activi primesc un feedback constructiv din partea medicilor care audiază, se pot pune întrebări şi realiza discuţii în jurul subiectelor prezentate, sunt alese cele mai bune lucrări de către public împreuna cu medicii din juriu, iar câştigătorii sunt răsplătiţi cum se cuvine pentru efortul depus. Partcipanţii pasivi au ocazia de a audia lucrările colegilor studenţi sau doctorilor şi de a participa la discuţii.

-
București
România

Locație - detalii:

START LIVE PE PAGINA DE FACEBOOK OFICIALA SSCR LA 17:45

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Taxă
Taxa necotizant:
0 RON
Taxa cotizant:
0 RON
Participant
1. Alb Dan Alexandru
2. Andrei Bianca Valentina
3. Andreş Daiana-Ica-Ionela
4. Anghelușanu Giulia
5. Aranghelovici Călina
6. Balcan Matei
7. Bașa Mihai-Adrian
8. Bodog Ruxandra Florina
9. Bodog Teodora Maria
10. Bozieanu Mădălina - Ioana
11. Bratcovschi Roxana-Ștefania
12. Brîncoveanu Ruxandra
13. Bunghez Andrei
14. Calila Hakan
15. Carșote Irina-Elena
16. Cucu Andreea-Simona
17. Dashtinaserabadi Ava
18. Domocoş Diana Nicoleta
19. Dumitrescu Diana
20. Eloreibi El Rachid
21. Feraru Roxana-Ioana
22. Frîncu Ioana
23. Guțu Bianca-Ioana
24. Ichim Alexandru-Călin
25. Khebbaiz Ahmad
26. Mariniuc Anca-Adelina
27. Mereț Denis-Anamaria
28. Merezeanu Andreea-Ana-Maria
29. Nichifor Ana-Maria
30. Popa Maria Mihaela
31. Popovici Mihaela Diana
32. Puie Bianca-Cristina
33. Radu Florentina-Roxana
34. Simionescu Gabriela-Teodora
35. Slujitoru Roxana Elena
36. Stark Alexandra Octavia
37. Sturz Lazăr Ștefan Andrei
38. Țabără Ioana Caterina
39. Taftă Silvia-Andreea
40. Totoran Andrada Daniela
41. Tudor Livia Florentina
42. Zaharescu Ana
43. Zavelea Ioana Adriana
Organizator
44. Luntraru Andra Mihaela
Coordonator
45. Giulia Angheluță
46. Moreanu Mihai-Stelian
Coordonator: Mihai-Stelian Moreanu Angheluță Giulia

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie