Mergi la conţinutul principal

București - Scientific Debate Sessions - Should gene editing be performed on humans? Ed. 5.

Info generale
Tema:
Should gene editing be performed on humans?
Perioada:
-
Limba de predare:
engleză
Categorii proiect:
Abreviere:
SDS

Domeniul chirurgical acoperă o multitudine de tehnici pentru fiecare patologie. Există multiple argumente pro și contra pentru fiecare dintre ele, astfel, nu există o operație perfectă, doar cea mai bună opțiune pentru fiecare pacient. Ca doctor, una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea este de a-ți ghida pacienții către tratamentul potrivit nevoilor lor. Pentru a putea face asta, e nevoie ca un doctor să inspire încredere, să ofere argumente convingătoare pentru alegerea făcută și să prezinte totul pe cât de clar posibil într-un timp limitat. Chiar dacă aceste calități par a face parte mai mult din arsenalul unui orator, acestea sunt esențiale activității de zi cu zi ale unui medic bun.

Sesiunile de Dezbatere Științifică își propun să antreneze aceste abilități printr-o serie de dezbateri pe teme chirurgicale în care participanții să aibă ocazia de a gândi și dezvolta argumente pentru a convinge publicul și membrii juriului. Aceste Sesiuni sunt benefice și studenților ce audiază pentru a-i pregăti pentru congresele internaționale unde formatul de “panel” pe diverse teme chirugicale ia locul clasicelor conferințe. Totodată, sunt un bun exerciţiu pentru studenţii care îşi doresc să participe cu o lucrare în cadrul competițiilor științifice oferindu-le șansa să-și dezvolte abilitățile de vorbit în public.

Tematica:

Tematica este specifică fiecărei Sesiuni de Dezbatere Științifică, aparţine sferei chirurgicale, este aleasă de coordonatorii Departamentului Ştiinţific şi variază de la o ediție la alta. În general se vor dezbate fie:

  1. Tehnica A versus Tehnica B
  2. Tehnica C: Pros versus Cons;
Metodologie:

În cadrul acestor întâlniri participaţii activi se înscriu în echipă (câte 2 în fiecare echipă) cu un abstract comun în care se va susține pe scurt o argumentare a cazului echipei. După ce sunt anunțați cei ce vor avea ocazia să-și susțină cazul, coordonatorul SDS va lua legătura cu ei pentru a le pune la dispoziție toate materialel necesare organizării şi ordonării conţinutului astfel încât formatul prezentării să corespundă cu cel al prezentărilor susţinute de către medici în cadrul Congreselor Nationale si Internaţionale.

La începutul sesiunii, un voluntar al departamentului de Științific va prezenta status quo – detalii despre patologia pe care o tratează tehnica/ tehnicile dezbătute și va prezenta tehnica pe scurt. Participanții vor lua cuvântul pe rând, participanții celor 2 echipe: A și B vor vorbi în ordinea A-B-A-B; Prezentările orale vor fi acompaniate de un material grafic în format .ppt/ .pptx pentru a ilustra și prezenta mai bine informația. La sfârşitul tuturor prezentărilor, participanţii activi primesc un feedback constructiv din partea medicilor care audiază, se pot pune întrebări şi realiza discuţii în jurul subiectelor prezentate, sunt alese cele mai bune lucrări de către public împreuna cu medicii din juriu, iar câştigătorii sunt răsplătiţi cum se cuvine pentru efortul depus. Partcipanţii pasivi au ocazia de a audia lucrările colegilor studenţi sau doctorilor şi de a participa la discuţii.

-
București
România

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Taxă
Taxa necotizant:
0 RON
Taxa cotizant:
0 RON
Participant
1. Archip Irina-Maria
2. Balcan Matei
3. Băloiu Teodora
4. Barbu Alexandru
5. Barbu Ana Maria
6. Barbu Ioana Alina
7. Barbulat Ștefan
8. Breuer Carla-Alexandra
9. Bunoiu Maria Roberta
10. Cadîr Ebru
11. Calu Adina-Iuliana
12. Chebac Andrei Cristian
13. Ciobotea Anamaria-Teodora
14. Coja Gabriela
15. Deculescu Andreea
16. Domocoş Diana Nicoleta
17. Dragan Ana-Maria-Alexandra
18. Filip Ana Maria
19. Giulia Angheluță
20. Gogonețu Maria-Diana
21. Iacob Octavian-Dan
22. Iordache Denis
23. Irimia Maria-Mihaela-Daria
24. Ismail Abdulaziz
25. Kalatzis Sokratis
26. Man Olimpiu
27. Marge Raluca Gabriela
28. Moisa Cezar Cristian Mihai
29. Motea Alexandra Ioana
30. Năstac Ancuța
31. Popescu Ana Roxana
32. Toader Andreea
33. Văcăruș Alexandra
34. Vait Erin
35. Voancea Beatrice Elena Larisa
Observator
36. Cirimpei Mihai
Coordonator
37. Barbu Simina Andreea
38. Trifan Cristian-Bogdan
Coordonator: Simina Barbu Cristian-Bogdan Trifan

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/