Mergi la conţinutul principal

Cluj-Napoca - Basic Skills in Experimental Microsurgery - Ed. 17.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSEM

Fiecare pas înainte făcut în medicină se datorează cercetărilor extensive realizate în centre specializate. În ultimii 100 de ani, cercetarea experimentală a permis studierea în detaliu a fenomenelor care se petrec atunci cand organismul este supus unor intervenţii chirurgicale iar asocierea acesteia cu microchirurgia a dus la întelegerea motivului pentru care anumite proceduri (reimplantări, lambouri etc) eşuează. Scopul acestui workshop este de a aduce în atenţia studentului medicinist această ramură a medicinii, oferind posibilitatea ulerioară de finanţare a proiectelor de cercetare experimentală.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de bază în microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Elemente de anatomie pentru principalele animale utilizate în cadrul modelelor experimentale;● Tehnica efectuării anesteziei;● Metode de administrare a agenților farmacologici;● Metode de prelevare a probelor biologice;● Întreținerea și monitorizarea animalelor de experiență;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie și neurorafie sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe tifon și alte modele de practică;● Suturi vasculare pe pulpă de găină;● Disecție și abord chirurgical experimental pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală;● Arteriorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.● Neurorafie pe șobnolan Wistar viu, sub anestezie / alte materiale biologice.

Metodologie:

Workshopul se adresează unui număr de 12 de participanţi şi este compus dintr-o parte teoretică şi una practică. Complexitatea tehnicilor prezentate creşte, de la exerciţii pe tifon până la realizarea de anastomoze vasculare şi nervoase pe șobolan Wistar viu, sub anestezie generală. Toate prezentările teoretice sunt însoţite de demonstraţii practice, filmate şi redate în timp real pe un panou de proiecție. Materialele biologice utilizate includ: picioare de găină, şoricei, iepuri, cobai, şobolani Wistar.

Programul detaliat, pe zile, va fi inclus in mapa de workshop.

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
În anii:
2
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Taxă
Taxa necotizant:
180 RON
Taxa cotizant:
160 RON
Participant
1. Argint Andreas
2. Grigoras Laura-Maria
3. Ilași Ana - Maria
4. Ilovan Daria
5. Ionescu Cosmina-Elena
6. NiȚĂ Maria-Elena
7. Peleașă Teodora-Mihaela
8. Şerbu Mihai-Alex
9. Tobă Eduard-Gabriel
10. Tronciu Eduard
11. Vîlcea Ioana Cristina
12. Zbanț Narcis
Observator
13. Băiceanu Tudor Mihai
14. Brad Thea
15. Grosu Elena Irina
16. Iacob Eliza-Agnes
17. Oneț Paul
18. Stanciu Alexia-Ioana
Trainer
19. Chirteș Antonia-Isabela
20. Fotescu Horia Mihnea
21. Horvath Hunor-Levente
22. Monoranu Andrada
23. Stoia Ioana-Alexandra
Coordonator
24. Jolobai Andrei-Nicolae
25. Păun Claudia-Mihaela
Coordonator: Andrei-Nicolae Jolobai Claudia-Mihaela Păun

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/