Mergi la conţinutul principal

Craiova - Basic Skills in Cardiovascular Surgery - Ed. 7.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSCVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia cardiovasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Instrumentarul chirurgical general și specific chirurgiei cardiovasculare;● Elemente de anatomie chirurgicală, fiziologie și histologie ale sistemului cardiovascular;● Aborduri chirurgicale în chirurgia cardiovasculară;● Patologia chirurgicală a valvei aortice;● Patologie chirurgicală a valvei mitrale;● Protezarea vasculară● Bypass aorto-coronarian;● Protezarea valvulară;● Tipuri de valve și indicațiile lor;● Circulația extracorporeală;● Defectul de sept atrial (DSA);● Suturi vasculare;● Tipuri de grefe vasculare;● Recoltarea grefei vasculare (venă safenă inferioară);Parte practică● By-pass aorto-coronarian;● Protezare de valvă aortică;● Reparație DSA;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală);● Arterioplastie cu patch;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori (cord de porc sau vacă, proteze valvulare și vasculare - Gore-Tex și PTFE). Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Strada Petru Rareș 2,Craiova 200349
Craiova
România

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
În anii:
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Taxă
Taxa necotizant:
170 RON
Taxa cotizant:
150 RON
Participant
1. Băcanu Andreea
2. Dană Alexandru Constantin
3. Fira Florina-Mădălina
4. Țîrcomnicu Amalia Gabriela
5. Voicu Claudia - Ștefania
Organizator
6. Budulan Ana-Elena
7. Deaconu Ioana Larisa
8. Duinea Robert-Gabriel
9. Ilie Bianca Theodora
10. Ionescu Tania Maria
11. Lupu Carmen Andreea
12. Nicolaescu Cristina-Sânziana
13. Odobescu Alina
Coordonator
14. Dumitru Ilie Nicolae
15. Vatavu Rebeca - Maria

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie