Mergi la conţinutul principal

Iaşi - Basic Skills in Cardiovascular Surgery - Ed. 5.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSCVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia cardiovasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Instrumentarul chirurgical general și specific chirurgiei cardiovasculare;● Elemente de anatomie chirurgicală, fiziologie și histologie ale sistemului cardiovascular;● Aborduri chirurgicale în chirurgia cardiovasculară;● Patologia chirurgicală a valvei aortice;● Patologie chirurgicală a valvei mitrale;● Protezarea vasculară● Bypass aorto-coronarian;● Protezarea valvulară;● Tipuri de valve și indicațiile lor;● Circulația extracorporeală;● Defectul de sept atrial (DSA);● Suturi vasculare;● Tipuri de grefe vasculare;● Recoltarea grefei vasculare (venă safenă inferioară);Parte practică● By-pass aorto-coronarian;● Protezare de valvă aortică;● Reparație DSA;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală);● Arterioplastie cu patch;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori (cord de porc sau vacă, proteze valvulare și vasculare - Gore-Tex și PTFE). Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Locație - detalii:

Etajul 6

Perioadă înscriere
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
1
2
3
4
5
6
Taxă
Taxa necotizant:
140 RON
Taxa cotizant:
110 RON
Fisier atasat:
Participant
1. Abdalla Diana
2. Abuziloae Andreea
3. Bîrzanu Alin Ștefan
4. Cîrlan Ioana
5. FocȘa Sorina-Mara
6. Iancu Ionuţ-Daniel
7. Laslău Iuliana Nicoleta
8. Niță Ilinca-Bianca
9. NiȚĂ Maria-Elena
10. Pal Mădălina
11. Popa Delia Melania
12. Sandu Miruna-Codruța
13. Teșoi Dragoș-Florin
14. Tronciu Eduard
15. Vicovan Sebastian
Coordonator
16. Ciubotariu Vanessa-Rafaela
Coordonator: Vanessa-Rafaela Ciubotariu

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie