Mergi la conţinutul principal

Iași - Basic Skills in Vascular Surgery - Ed. 9.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia vasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Elemente de anatomie, fiziologie și histologie vasculară;● Instrumentarul chirurgical specific chirurgiei vasculare;● Indicațiile intervențiilor în chirurgia vasculară;● Timpi operatori;● Aborduri chirurgicale în chirurgia vasculară;● Disecție arterială;● Tipuri de anastomoze vasculare;● Interpoziția aorto-aortică;● Angioplastie;● Anastomoză arterială Cuff-Miller;Parte practică● Disecție arterială;● Arteriotomie;● Angioplastie;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală)● Anastomoza arterială Cuff-Miller;

Metodologie:

Workshop-ul se desfășoară pe o perioadă de 2 zile, timp în care participanții vor dobândi noi cunoștințe atât teoretice, cât și practice în domeniul Chirurgiei Vasculare. Noțiunile teoretice se vor face cunoscute prin intermediul unor prezentări power-point, ce vor fi completate cu filmări din cadrul intervențiilor specifice prezentate. Anastomozele se vor realiza pe material biologic, proteze vasculare din Gore-Tex sau PTFE (politetrafluoretilenă) ceea ce va conferi o experiență chirurgicală cât mai apropiată de realitate. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevră sub atenta îndrumare a trainerilor.

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
1
2
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Taxă
Taxa necotizant:
110 RON
Taxa cotizant:
80 RON
Participant
1. Bulgaru David Constantin
2. Cozma Tudor-Cristian
3. Diaconu Adelina-Elena
4. Fechet Șerban Daniel
5. Haliga Ioana Bianca
6. Leaua Iuliana Elena
7. Mihailov Andrei
8. Onea Alexandra
9. Pandele Lavinia
10. Sandu Miruna-Codruța
Observator
11. Nicuriuc Tudor Ştefan
Trainer
12. Bîrzanu Alin Ștefan
13. Iancu Ionuţ-Daniel
14. Ionescu Cosmina-Elena
15. Rezuș Ioana-Irina
Coordonator
16. Floriștianu Paul
17. Mihai Vasile Claudiu
Coordonator: Vasile Claudiu Mihai Paul Floriștianu

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie

/***/