Mergi la conţinutul principal

Iași - Neurosurgery Camp - Ed. 2

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
NSC

Principalul scop al acestui curs este de a oferi studenților la medicină posibilitatea de a dobândi informații pe care nu le pot obține la un curs obișnuit și să intre în contact cu ramura chirurgicală a neurochirurgiei. De asemenea, cursanții au oportunitatea de a exersa partea practică a acestei specializări și de a-și testa abilitățile chirurgicale de bază, această activitate contribuind la o eventuală decizie de a urma o carieră in domeniu.

Tematica:

Ziua 1: 
Tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene (prezentare teoretică și parte practică pe simulator); 
Tratamentul endovascular al accidentului vascular cerebral tromboembolic (prezentare teoretică și parte practică pe simulator)

Ziua 2: 
Neuronavigație – parte teoretică; 
Neuronavigație – parte practică; 
Notiuni si tehnici de chirurgie spinală robotic asistată (Platforma robotica Mazor X si sistem imagistic intraoperator O-Arm)

Ziua 3: 
Practicarea unor tehnici chirurgicale utilizate în neurochirurgie: craniotomii, laminectomii, tehnica de drill

Metodologie:

Acest proiect se va realiza în colaborare cu Catedra de Neurochirurgie a Facultăţii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași. Fiecare modul va avea o componentă teoretică susţinută de către echipa de medici organizatori. Această componentă va fi completată cu o importantă parte practică, studenții exersându-și abilitățile de coordonare a mișcărilor lucrând atât pe 2 simulatoare, cât și prin practicarea unora din cele mai folosite tehnici în neurochirurgie, având, de asemenea acces la aparatura de ultimă generație din dotarea  Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Categorie:, Workshopuri chirurgicale, Chirurgicale - Specializate, Neurochirurgie, Tabere, Tabere chirurgicale - specializate, Principalul scop al acestui curs este de a oferi studenților la medicină posibilitatea de a dobândi informații pe care nu le pot obține la un curs obișnuit și să intre în contact cu ramura chirurgicală a neurochirurgiei. De asemenea, cursanții au oportunitatea de a exersa partea practică a acestei specializări și de a-și testa abilitățile chirurgicale de bază,această activitate contribuind la o eventuală decizie de a urma o carieră in domeniu., Tematica:, Ziua 1:, Tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene (prezentare teoretică și parte practică pe simulator);, Tratamentul endovascular al accidentului vascular cerebral tromboembolic (prezentare teoretică și parte practică pe simulator);, Ziua 2:, Neuronavigație – parte teoretică;, Neuronavigație – parte practică;, Ziua 3:, Microdisecție anatomică a creierului;, Practicarea tipurilor de suturi microscopice;, Metodologie:, Acest proiect se va realiza în colaborare cu Catedra de Neurochirurgie a Facultăţii de Medicină Generală, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași., Fiecare modul va avea o componentă teoretică susţinută de către echipa de medici organizatori., Această componentă va fi completată cu o importantă parte practică, studenții exersându-și abilitățile de a-și coordona mișcările lucrând atât pe 2 simulatoare, cât și prin practicarea suturilor cele mai folosite în neurochirurgie., Program:, Ziua 1:, - Tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene (prezentare teoretică și parte practică pe simulator);, - Tratamentul endovascular al accidentului vascular cerebral tromboembolic (prezentare teoretică și parte practică pe simulator);, Ziua 2:, - Neuronavigație – parte teoretică;, - Neuronavigație – parte practică;, Ziua 3:, - Microdisecție anatomică a creierului;, - Practicarea tipurilor de suturi microscopice;,
Perioadă înscriere
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
1
2
3
4
5
6
Taxă

Members: 550 Ron, Non-members: 600 Ron, Taxa include: - taxa de workshop, - cazare 4 nopți, - 2 mese/zi, - activitățile din timpul zilei, - transport permanent,

Coordonator: Călina - Anda Sandu Ruxandra Teodora Agapi

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie