Mergi la conţinutul principal

Sibiu - Basic Skills in Cardiovascular Surgery - Ed. 4.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSCVS

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să se familiarizeze cu noțiunile teoretice și tehnicile practice de bază actuale în chirurgia cardiovasculară, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Instrumentarul chirurgical general și specific chirurgiei cardiovasculare;● Elemente de anatomie chirurgicală, fiziologie și histologie ale sistemului cardiovascular;● Aborduri chirurgicale în chirurgia cardiovasculară;● Patologia chirurgicală a valvei aortice;● Patologie chirurgicală a valvei mitrale;● Protezarea vasculară● Bypass aorto-coronarian;● Protezarea valvulară;● Tipuri de valve și indicațiile lor;● Circulația extracorporeală;● Defectul de sept atrial (DSA);● Suturi vasculare;● Tipuri de grefe vasculare;● Recoltarea grefei vasculare (venă safenă inferioară);Parte practică● By-pass aorto-coronarian;● Protezare de valvă aortică;● Reparație DSA;● Anastomoze vasculare (termino-terminală, termino-laterală);● Arterioplastie cu patch;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori (cord de porc sau vacă, proteze valvulare și vasculare - Gore-Tex și PTFE). Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Str. Lucian Blaga 2A
550169 Sibiu
România

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Taxă
Taxa necotizant:
140 RON
Taxa cotizant:
120 RON
Participant
1. Alexandru Eduard-Adrian
2. Bartiș Alexia-Elena
3. Bude Bianca
4. Chanaah Rasmie
5. Ciobanu Alexandru Damian
6. Cristea Andreea-Ofelia
7. Ghișoiu Robert-Gabriel
8. Slujitoru Silvia-Anamaria
9. Strugariu Miruna Andreea
10. Țarcă Darius Daniel
Observator
11. Chira David Natanael
Trainer
12. Chiruță Ioana Iustina
13. Chistol Alexia
14. Ciocîrlan Maria
15. Dinu Mihail Cristian
16. Moraru Raluca
Instructor
17. Bratu Dan Georgian
Coordonator
18. Oprei Lavinia-Marinela
19. Paraschiv Paul
20. Stratulat Victoria Iustina Maria
Coordonator: Victoria Iustina Maria Stratulat Paul Paraschiv

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie