Mergi la conţinutul principal

Sibiu - Basic Skills in Microsurgery - Ed. 1.

Info generale
Perioada:
-
Limba de predare:
română
Abreviere:
BSM

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor/rezidenților interesaţi să intre în contact cu microchirurgia, deprinzându-și și verificându-și în același timp dexteritatea, coordonarea ochi-mână, acuitatea vizuală. Participanții se vor familiariza cu aplicațiile microchirurgiei, restricțiile și dezavantajele acesteia, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu.

Tematica:

Parte teoretică● Noțiuni de microchirurgie;● Instrumentarul specific microchirurgiei (exemple, clasificare, manevrare, grija față de instrumente);● Indicații, contraindicații, tendințe actuale referitoare la utilitatea microscopului operator;● Noțiuni de manevrare a țesuturilor sub microscopul operator;● Noduri sub microscopul operator;● Suturi sub microscopul operator;● Arteriorafie sub microscopul operator;● Noțiuni de anatomie și disecție sub microscopul operator;● Noțiuni de hemostază sub microscopul operator;Parte practică (sub microscopul operator)● Noduri și suturi pe mănușă de latex;● Noduri și suturi pe petală de crizantemă albă;● Noduri și suturi pe frunză;● Suturi vasculare pe pulpă de găină / șobolan Wistar / suturi pe ochi de porc;● Sutură de închidere plan cu plan;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare 2 participanți beneficiază de câte o stație de lucru reprezentată de un microscop operator, un set complet de instrumente de microchirurgie și material sintetic/biologic puse la dispoziție de către organizatori, precum și de pregătirea instructorilor. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

Str. Lucian Blaga 2A
550169 Sibiu
România

Perioadă înscriere
Start inscrieri:
Deadline înscrieri:
Eligibilitate
Adresat celor în calitate de:
student
Al facultății:
medicina
În anii:
1
2
3
4
5
6
Graduate of (any of the following):
Taxă
Taxa necotizant:
160 RON
Taxa cotizant:
140 RON
Participant
1. Artiomov Daniela
2. Boroica Florentina
3. Căliman Ioana-Maria
4. Crãciun Alina Vannessa Gabriela Georgiana
5. Gândilă Cosmin
6. Pampu Ramona-Mioara
7. Popa Teodora
8. Preduşcă Dan-Iulian
9. Răducu Alexandra Cristiana
10. Șerban Teodora
Trainer
11. Bindea Alina-Cristina
12. Bularda Diana Ioana
13. Dobriţoiu Ştefan
14. Gărdean Lorena-Teodora
15. Ghiță Roxana Elena
16. Ilovan Daria
17. Şerbu Mihai-Alex
18. Tucălu Constantin Bogdan
19. Voica Andreea Irina
Coordonator
20. Maier Anca-Raluca
21. Tobă Eduard-Gabriel
Coordonator: Anca-Raluca Maier Eduard-Gabriel Tobă

Trebuie sa fiti logat pentru a va putea inscrie