Mergi la conţinutul principal
Se încarcă ...

Surgery Summer Camp

Surgery Summer Camp

Abreviere:
SSC
Scop:

Surgery Summer Camp are scopul de a oferi studentilor la medicina din toate centrele universitare posibilitatea de a dobandi abilitati chirurgicale de baza intr-o maniera profesionala, neincalcand niciun principiu de ordin etic si de a-si testa aptitudinile necesare unei eventuale cariere in chirurgie.In acelasi timp se doreste crearea unei atmosfere relaxate, dar orientata spre perfomanta, care sa ajute la indeplinirea scopurilor educationale si in care studentii medicinisti sa cunoasca alti colegi din centre universitare din toata tara si din strainatate, sa lucreze in echipa si sa puna bazele unor prietenii care sa duca la viitoare colaborari in realizarea unor proiecte nationale.

Tematica:

Masuri de asepsie si antisepsieInstrumentarul chirurgicalNoduri chirurgicaleNotiuni de managementul plagiiTipuri de suturiBandaje si pansamenteAnastomoze intestinaleAnastomoze vasculareNotiuni de laparoscopieNotiuni de chirurgie plasticaProceduri chirugicale specifice chirurgiei plastice (grefe si lambouri)

Metodologie:

Cursurile teoretice se desfasoara sub forma unor prezentari interactive bogat ilustrate si explicate. Fiecare participant are propria masa de lucru si beneficiaza de instrumentar chirurgical si materiale de pregatire puse la dispozitie de catre organizatori.Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce apoi fiecare manevra sub indrumarea instructorilor asistenti, insistandu-se pana ce acestea sunt deprinse.La finalul cursului practic participantii sustin un test practic de evaluare in urma caruia obtin un punctaj. Acest punctaj, desi important pentru organizatori pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ si nu este trecut pe diploma de participare.

Amplasament:Cursurile se vor desfasura in laboratoarele din cadrul Facultatii de Medicina- Constanta puse la dispozitia studentilor.Cazarea va fi asigurata in caminul Faleza Nord 2 al Universitatii ‘’Ovidius’’, situat cat mai aproape de Facultatea de Medicina, unde se vor desfasura cursurile. Camerele sunt de 4 persoane cu baie în camera. Se va tine cont pe cat de mult posibil de preferintele de impartire ale participantilor.Festivitatea de deschidere va avea loc de la ora 19:00. La festivitate vor lua parte toti instructorii cursurilor, medici specialisti chirurgi, decanul Facultatii de Medicina, echipele de organizatori -membri SSCR si ASMTMC.Dupa tinerea discursurilor de bun venit se va sustine o prezentare a workshop-ului, a orarului exact si a programului social al participantilor pentru saptamana corespunzatoare.

Taxa:

Taxa de participare este de:• Traineri: 400 RON• Membri: 620 RON• Non-membri: 670 RONIn taxa de participare este inclus pretul pentru 7 nopti de cazare , mancare (mic dejun si pranz) si taxa pentru workshop. TAXA SE ACHITA DOAR DUPA PRIMIREA MAIL-ULUI DE CONFIRMARE A PARTICIPARII!