Mergi la conţinutul principal

Oral/Maxilo-facial

Metodologie:

 This workshop will present the key principles behind oral and maxillofacialsurgery. You will discuss the surgical approach of oral pathology, learn the indications for surgery and perform some of the most frequent procedures yourself. It is suitable for those interested in oral and maxillofacial surgery and for those who want to have a hands-on experience in this field.

Abreviere:
GISS-3D

Scopul acestui workshop este de a oferi posibilitatea studenţilor interesaţi să intre în contact cu chirurgia implantologică ghidată, contribuind la decizia de a urma o eventuală carieră în domeniu, precum și șansa de a lucra cu o imprimantă 3D.

Tematica:

Parte teoretică● Chirurgia preimplantară și implantară;● Protetica pe implanturi;● Ghiduri chirurgicale;● Imprimarea 3D;● Sistemul “One QSL Dentis Implant”;● Poziționarea 3D a implantului în fișierul DICOM (CBCT);● Inserarea unui implant dentar;Parte practică● Designul ghidului chirurgical;● Imprimarea 3D;● Prelucrarea ghidului chirurgical;● Simularea inserării unui implant dentar;● Sinus lift;

Metodologie:

Cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masă de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de către organizatori. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse. Imprimarea se va raliza utilizând o imprimantă 3D ce folosește tehnologia DLP, pusă la dispoziție de către organizatori și compania “Dentis”, prin reprezentantul prezent la workshop.

Abreviere:
FS

Motivarea și îndrumarea studenților din cadrul Facultăților de Medicină Dentară care doresc să se îndrepte atât spre o carieră în domeniul chirurgiei Orale și Maxilo-Faciale, cât și a celor care doresc să își însușească noțiuni cu privire la mica chirurgie.

Tematica:

Parte teoretică● Asepsie și antisepsie în sala de operații;● Instrumentarul general și specific chirurgiei orale/stomatologice;● Noduri chirurgicale;● Noțiuni de hemostază;● Tipuri de suturi;● Lambouri gingivale;Parte practică● Asepsie și antisepsie;● Noduri chirurgicale;● Suturi chirurgicale;● Lambouri gingivale realizate pe mandibule de animal;● Anestezie locală;

Metodologie:

Workshop-ul are la bază noțiunile chirurgicale utilizate în chirurgia orală, dento-alveolară și maxilofacială, precum și realizarea principalelor tipuri de suturi și lambouri. Acesta o să cuprindă atât prezentări teoretice cât și o parte practică, în care participanții vor avea ocazia să își exerseze manualitatea. Principalele tipuri de suturi și lambouri utilizate in chirurgia orala si maxilo-faciala se vor realiza pe material biologic (mandibule de porc), sub atenta îndrumare a unui medicilor specialisti si rezidenti. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.

  • 5
  • 6
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
Abreviere:
BSOS

Motivarea și îndrumarea studenților din cadrul Facultăților de Medicină Dentară care doresc să se îndrepte atât spre o carieră în domeniul chirurgiei Orale și Maxilo-Faciale, cât și a celor care doresc să își însușească noțiuni cu privire la mica chirurgie.

Tematica:

Parte teoretică● Asepsie și antisepsie în sala de operații;● Instrumentarul general și specific chirurgiei orale/stomatologice;● Noțiuni de anestezie locală;● Extracții dentare;● Noduri chirurgicale;● Noțiuni de hemostază;● Tipuri de suturi;● Lambouri gingivale;● Noțiuni elementare de urgență în cabinetul stomatologic;Parte practică● Asepsie și antisepsie;● Noduri chirurgicale;● Suturi chirurgicale;● Lambouri gingivale realizate pe mandibule de animal;● Anestezie locală;● Extracții dentare;

Metodologie:

Workshop-ul are la bază noțiunile chirurgicale utilizate în chirurgia orală, dento-alveolară și maxilo-facială, precum și realizarea principalelor tipuri de suturi și lambouri, dar și extracții dentare. Acesta o să cuprindă atât prezentări teoretice cât și o parte practică, în care participanții vor avea ocazia să își exerseze manualitatea. Principalele tipuri de suturi și lambouri utilizate in chirurgia orala si maxilo-faciala se vor realiza pe material biologic (mandibule de porc), sub atenta îndrumare a unui medicilor specialisti si rezidenti. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.