Programul oferă posibilitatea viitorilor candidați la Concursul de Rezidențiat să-și verifice cunoștințele după ce au parcurs materia de examen, într-o atmosferă asemănătoare examenului pe care îl vor susține.
SNER
Programul oferă posibilitatea viitorilor candidați la Concursul de Rezidențiat să-și verifice cunoștințele după ce au parcurs materia de examen, într-o atmosferă asemănătoare examenului pe care îl vor susține.
Recapitulare
Intrarea în săli se realizează începând cu ora 08:30.
La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața Șefului de Comisie cu buletinul sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.
Începând cu ora 09:00, candidaților li se împart grilele de răspuns, cât și o cariocă neagră – atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât și pentru completarea datelor de identificare.
Fiecare candidat completează codul unic de identificare în spațiul special de pe grilă.
La ora 09:30 sunt aduse plicurile conținând caietele cu întrebări. Integritatea acestora este constatată de coordonatorul de sală și de 3 candidați din sala respectivă.
La ora 10:00 se desigilează plicurile cu subiecte și fiecare participant va primi caietul cu subiectele și câte 2 ciorne. Pentru a nu păta băncile din cauza markerelor, una dintre ele trebuie să fie așezate sub borderou atunci când se completează.
Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul desigilării plicurilor nu mai au acces în sala de concurs
Din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet începe măsurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. Șeful de Comisie din sală notează la loc vizibil și informează candidații despre ora de începere și ora de terminare a concursului.
Subiectele sunt compuse din 200 de grile, dintre care 50 sunt complement simplu, iar 150 complement multiplu. La întrebările cu complement simplu se va alege un singur raspuns, iar la cele cu complement multiplu se vor alege 2, 3 sau 4 răspunsuri (nu 1 sau 5 răspunsuri!). Selectarea niciunuia sau a mai multor răspunsuri va duce la anularea grilei respective. Primele 50 de grile sunt notate cu 4 puncte. La întrebările complement multiplu, pentru toate răspunsurile corecte, se acordă 5 puncte. Pentru fiecare răspuns greșit, se va scădea câte un punct. Maximul este de 950 de puncte.
Completarea borderoului se va face cu markerul primit în sala de examen. Pentru completare este suficientă îmbulinarea. Nu trebuie depășită marginea spațiului de îmbulinare deoarece va duce la anularea grilei prin imposibilitatea citirii acesteia de către scanner. Recomandăm să nu creați însemnări peste marcajele negre de pe margini, pentru că borderoul va deveni imposibil de corectat.
În timpul concursului candidații nu au voie să consulte niciun fel de materiale, să discute cu ceilalți candidați, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură electronică de comunicare sau informare.
Materialele documentare sunt depozitate într-un loc din sală, unde candidații nu au acces până la terminarea concursului.
Candidatul poate avea asupra sa o sticlă de apă fără etichetă, un snack cu ambalaj transparent și cartea de identitate.
La terminarea concursului candidații predau șefului de sală, sub semnătură, grila de răspuns. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidaților, cu excepția celor care, din indiferent ce motiv, părăsesc sala în primele 3 ore de concurs.
Candidații care se retrag din concurs sunt menționați ca atare în procesul-verbal de semnături.
Cei care se retrag predau grila de răspuns și caietul cu întrebări, sub semnătură, și pot părăsi sala doar după expirarea primelor 30 de minute de la începerea concursului. Coordonatorul de sală scrie pe grila lor "Retras din concurs". Un participant este considerat "retras", dacă pleacă în primele 3 ore. După părăsirea sălii, niciunui candidat nu îi este permisă revenirea (pe perioada desfășurării probei) pentru niciun motiv, cu excepția situației în care un candidat are necesități fiziologice, caz în care este însoțit de 1 supraveghetor și poate lipsi din sală maximum 10 minute. Timpul absenței din sală nu prelungește durata probei pentru candidatul respectiv.
La expirarea timpului de concurs, toți candidații au obligația să înceteze completarea grilei de răspuns.
Orice contestație privind conținutul științific al întrebărilor poate fi făcută prin e-mail la adresa sner@sscr.ro, până la ora 16:00 în ziua desfășurării simulării. Contestațiile ulterioare nu vor fi luate în calcul.
Corectarea se desfășoară computerizat prin scanarea borderourilor, după simulare. Odată ce acestea vor fi corectate, punctajul va fi comunicat în cel mai scurt timp pe e-mail.
Clasamentul național se va realiza și publica pe pagina de Facebook SSCR după centralizarea tuturor punctajelor, în decursul zilei următoare.
Organizator:
SSCR Național
Perioada:
3 oct. 2023 - 6 oct. 2023
Perioada de inregistrare:
19 sept. 2023
Costuri:
5.00 RON - pentru membrii cotizanti SSCR
5.00 RON - pentru membri non-cotizanți
Locatie:
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Localitate București