Politica de confidentialitate

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR) este o organizație non-guvernamentală non-profit, al cărei scop este facilitarea accesului la educație în chirurgie. Prin activitatea noastră (workshopuri, conferințe, tabere, evenimente științifice și sociale, website și rețele de socializare), dorim să oferim o experiență sigură, atât în mediul online, cât și în cel offline, în care datele utilizatorilor noștri sunt în siguranță și folosite strict pentru a facilita accesul către educația medicală.

Prezenta Politică de Confidențialitate detaliază modul în care colectăm, folosim și transmitem informații despre voluntarii SSCR, dar și drepturile lor de a accesa, corecta sau restricționa utilizarea datelor lor personale strict în ceea ce privește Contractele de Voluntariat, în conformitate cu Legea 129/2018 de modificare și completare a Legii 102/2005 și cu Legea Voluntariatului nr. 78/2014. Pentru detalii legate de Politica de Confidențialitate aplicabilă atunci când vizitați sau utilizați website-ul SSCR (www.sscr.ro), platforme de social media sau alte tipuri de servicii educaționale, vă rugăm să consultați sscr.ro/politica-de-confidentialitate .

Semnarea Contractului de Voluntariat, împreună cu anexele acestuia, presupune acordul dumneavoastră în legătură cu termenii prezentei Politici de Confidențialitate. Nu semnați Contractul dacă nu sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate.

1. Date colectate

Datele colectate de SSCR pentru emiterea Contractelor de Voluntariat sunt:

  • date furnizate direct de dumneavoastră către diverse persoane din SSCR desemnate să contorizeze orele de voluntariat și să le transmită la sediul social din București pentru centralizare, gestiune și redactarea Contractelor (membri/coordonatori de departament Resurse Umane și Tehnologia Informației - IT, membri ai Consiliului de Administrație local sau național). Datele colectate sunt în conformitate cu legile și reglementările din România și includ informații sensibile necesare pentru identificarea legală a unei persoane, cum ar fi numele, prenumele, data nașterii, orașul, adresa, numărul și seria cărții de identitate. După cum este specificat în această Politică de Confidențialitate, prin semnarea Contractului, voluntarul ne oferă consimțământul de a colecta și stoca aceste informații (atât electronic, cât și în varianta hard-copy, arhivate).
  • date provenite de la Coordonatorii de Departamente și membrii Consiliilor de Administrație privind participarea dumneavoastră la activitățile SSCR. Membrii Departamentelor de Resurse Umane se ocupă cu centralizarea tuturor orelor de voluntariat ale unui student, așa cum sunt raportate de către ceilalți Coordonatori de Departamente și de Proiecte. La finalul fiecărui an universitar, este generat un raport complet, național, al orelor de voluntariat, care este verificat și aprobat de Consiliul de Administrație local și de către cel național.

2. Cum folosim datele dumneavoastră

SSCR utilizează aceste date personale strict pentru a redacta Contractele de Voluntariat, care sunt păstrate în arhiva noastră atât electronic, sub forma unei gestiuni, cât și în varianta printată, după ce sunt semnate de voluntar.

3. Cu cine împărtășim datele dumneavoastră

SSCR împarte unele dintre datele dumneavoastră cu membrii Departamentelor de Resurse Umane și cei din Consiliile de Administrație. Singurele circumstanțe în care datele dumneavoastră pot fi împărtășite unor terțe părți sunt situațiile când avem convingerea că dezvăluirea este:

  • cerută de lege
  • solicitată ca parte a unei anchete judiciare, guvernamentale sau legale
  • necesară în mod rezonabil ca parte a unei citații valabile, mandat sau a unei alte cereri valabile din punct de vedere legal
  • necesară pentru detectarea, prevenirea sau combaterea fraudei, a abuzului, a utilizării incorecte, a posibilelor încălcări ale legii (sau a regulilor și reglementărilor) sau a aspectelor tehnice sau de securitate
  • necesară în mod rezonabil, la discreția noastră, pentru a proteja împotriva daunelor iminente asupra drepturilor proprietății sau siguranței SSCR, a utilizatorilor, angajaților, membrilor publicului sau a serviciilor noastre.

Putem, de asemenea, să dezvăluim datele dumneavoastră auditorilor și consilierilor noștri pentru a evalua obligațiile și drepturile noastre de dezvăluire în conformitate cu această Politică de Confidențialitate.

De asemenea, având consimțământul dumneavoastră explicit, putem împărtăși date unor terțe părți în afara domeniului de aplicare al prezentei Politici de Confidențialitate.

4. Securitate

SSCR ia măsuri de securitate adecvate pentru a proteja împotriva accesului neautorizat, modificării, dezvăluirii sau distrugerii datelor dumneavoastră personale pe care le colectăm și stocăm. Cu toate acestea, din păcate, niciun sistem nu poate fi 100% sigur, astfel încât nu putem garanta că metodele de comunicare dintre dumneavoastră și SSCR sau orice informație furnizată în legătură cu datele pe care le colectăm și stocăm va fi total protejată de accesul neautorizat al terților.

5. Drepturile dumneavoastră referitoare la datele dumneavoastră

5.1 Opțiunile dumneavoastră privind utilizarea datelor dvs.

Puteți alege să nu ne furnizați anumite date, însă este posibil ca astfel Contractul de Voluntariat să nu poată fi emis conform prevederilor legale.

Dacă aveți întrebări despre datele dumneavoastră, modul lor de utilizare sau drepturile dumneavoastră, contactați-ne la adresa secretar.bucuresti@sscr.ro.

5.2. Accesarea, actualizarea și ștergerea datelor dumneavoastră personale

Pentru a accesa și actualiza datele dumneavoastră personale pe care SSCR le colectează și stochează în vederea emiterii Contractelor de Voluntariat, vă rugăm să solicitați acest lucru la adresa secretar.bucuresti@sscr.ro. Fiecare solicitare va primi răspuns în maxim 30 de zile. Pentru protecția dumneavoastră este posibil să solicităm ca cererea să fie trimisă prin adresa de e-mail asociată contului dumneavoastră de pe site-ul www.sscr.ro și este posibil să fie necesar să vă verificăm identitatea înainte de a implementa solicitarea. La cerere, datele dumneavoastră pot fi șterse din registrele noastre electronice, iar contractul fizic poate fi distrus. În aceste condiții, conform legii, el devine nul.

5.3 Date despre minori

Părinții care au motive să creadă că SSCR a colectat și stocat date cu caracter personal de la minori pot înainta o solicitare de ștergere a datelor la adresa secretar.bucuresti@sscr.ro.

6. Actualizări ale acestei Politici de Confidențialitate

Dacă vom aduce modificări semnificative la această Politică de Confidențialitate, vă vom notifica printr-un e-mail către adresa de e-mail asociată contului dumneavoastră de pe site-ul www.sscr.ro, în care vom include și un rezumat al modificărilor cheie. Orice actualizare va intra în vigoare în ziua în care este anunțată, dacă nu se specifică altfel. Dacă modificările aduse vor duce la decizia dumneavoastră de terminare a Contractului de Voluntariat (conform 5.2), vă rugăm să ne contactați la adresa secretar.bucuresti@sscr.ro. În caz contrar, vom considera acceptarea noii Politicii de Confidențialitate revizuite ca fiind implicită. Politica de Confidențialitate revizuită înlocuiește toate Politicile de Confidențialitate anterioare.

7. Date de contact

Pentru orice întrebare, nelămurire sau dispută cu privire la Politica noastră de Confidențialitate, vă rugăm să ne contactați la adresa secretar.bucuresti@sscr.ro.