Scop:
Motivarea și îndrumarea studenților din cadrul Facultăților de Medicină Dentară care doresc să se îndrepte atât spre o carieră în domeniul chirurgiei Orale și Maxilo-Faciale, cât și a celor care doresc să își însușească noțiuni cu privire la mica chirurgie.
Tematici:
Parte teoretică● Asepsie și antisepsie în sala de operații;● Instrumentarul general și specific chirurgiei orale/stomatologice;● Noțiuni de anestezie locală;● Extracții dentare;● Noduri chirurgicale;● Noțiuni de hemostază;● Tipuri de suturi;● Lambouri gingivale;● Noțiuni elementare de urgență în cabinetul stomatologic;Parte practică● Asepsie și antisepsie;● Noduri chirurgicale;● Suturi chirurgicale;● Lambouri gingivale realizate pe mandibule de animal;● Anestezie locală;● Extracții dentare;
Metodologie:
Workshop-ul are la bază noțiunile chirurgicale utilizate în chirurgia orală, dento-alveolară și maxilo-facială, precum și realizarea principalelor tipuri de suturi și lambouri, dar și extracții dentare. Acesta o să cuprindă atât prezentări teoretice cât și o parte practică, în care participanții vor avea ocazia să își exerseze manualitatea. Principalele tipuri de suturi și lambouri utilizate in chirurgia orala si maxilo-faciala se vor realiza pe material biologic (mandibule de porc), sub atenta îndrumare a unui medicilor specialisti si rezidenti. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevra sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse.