Applied Surgical Techniques - ed. 2

AST

Scop: 

În cadrul celui de-al XVI-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Anatomie, Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR) aduce studenții mediciniști cu înclinare către chirurgie, în prealabil anatomie clinică, în fața unei noi provocări. Aceasta constă în punerea în practică a cunoștințelor dobândite direct pe cadavre sau material biologic suine prin simularea unor manevre chirurgicale din sfera chirurgiei generale, chirugiei vasculare (material suin), chirurigiei toracice, plastice şi reconstructivă (cadavre). Aceste workshop-uri se desfășoară în strânsă relație cu cadre universitare cu experiență care vor supraveghea direct aplicațiile desfășurate. Participanții vor putea dobândi astfel nu numai cele mai pertinente informații teoretice, dar și o experiență practică greu de egalat prin alte activități din timpul facultății.

Tematici: 

Basic Skills in Thoracic Surgery - lucrari practice: drenaj pleural, toracocenteza, costotomie, cricotiroidotomie, punctie lombaraBasic Skills in Digestive Surgery - lucrari practice: hemostază, enterectomie și enteroanastomoză termino-terminalăBasic Skills in Plastic and Reconstructive Surgery - lucrari practice: tenorafii, lambou bilobat, lambou romboidBasic Skills in Vascular Surgery - lucrări practice: expunere, hemostază, disecție, arteriotomie și anastomoză termino-terminală.

Metodologie: 

Selecţia participanţilor se va face de către un juriu format din doi membri SSCR şi două cadre universitare din comitetul de organizare al Congresului urmând următoarele criterii:1) Caracterizarea scrisă de către un cadru universitar2) Activităţile extracurriculare3) Scrisoare de motivaţieMenţionăm că participanţii activi la Congres au prioritate, indiferent de centrul universitar, iar în cazul în care vor exista aplicaţii considerate egale, participanţii vor fi selectaţi şi în funcţie de momentul înscrierii. Participanţii sunt rugaţi să îşi aleagă la înscriere worksopurile la care vor să participe în funcţie de prioritate, având posibilitatea să opteze pentru oricare dintre ele ( minim unul, maxim patru) pentru ca apoi să fie repatizaţi la unul dintre ele. Numărul maxim posibil de participanţi acceptaţi este 60.

Applied Surgical Techniques

Date editie

Organizator:
SSCR Craiova

Perioada:
15 mai 2014 - 16 mai 2014

Perioada de inregistrare:
(nu e setat) - 8 mai 2014

Costuri:
0.00 RON - pentru membrii cotizanti SSCR
0.00 RON - pentru restul lumii

Locatie:
Universitatea de Medicina și Farmacie din Craiova, Localitate Craiova

Editii

Craiova - Applied Surgical Techniques ed. 2
15 mai - 16 mai 2014
Bucuresti - Applied Surgical Techniques ed. 1
8 mai - 8 mai 2015
Craiova - Applied Surgical Techniques ed. 3
22 apr. - 24 apr. 2016